ES ir gatava palīdzēt Ukrainai norēķināties par Krievijas gāzi

foto: tribuna.md
foto: tribuna.md

ES komisārs enerģētikas jautājumos Ginters Etingers apliecināja, ka ES varēs atbalstīt Ukrainu rēķinu apmaksas par Krievijas gāzi jautājumā.

To viņš paziņoja, atbildot uz Vācijas televīzijas kanāla ARD jautājumu, ziņo DW.

Turklāt viņš uzsvēra, ka gāzes cenai jābūt tirgus cenai.

„Ukraina ir mūsu partneris un tranzīta valsts”, – viņš sacīja. Tādēļ tas ir ES interesēs, lai Ukraina beidzot norēķinātos par gāzi.

Atgādināsim, ka iepriekš viņš paziņoja, ka „Gazprom” lēmums Ukrainai no 1. aprīļa paaugstināt gāzes cenu ir nepamatots. Viņš rēķinājās ar to, ka pagaidu gāzes cena tiks saskaņota līdz maija beigām, – ziņo rosbalt.ru.

„Mums pagaidām ir divas nedēļas, lai novērstu iespējamos gāzes piegādes no Krievijas pārtraukumus”, – sacīja Etingers.

Eirokomisārs atzīmēja, ja kāda no pusēm nebūs apmierināta ar pagaidu cenu, tā jautājuma atrisināšanai varēs vērsties arbitrāžas tiesā.

Atgādināsim, ka pirmā trīspusējā tikšanās gāzes jautājumā, kurā piedalījās KF enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks, eirokomisārs Ginters Etingers un Ukrainas enerģētikas ministrs Jurijs Prodans, notika Varšavā 2. maijā. Tajā tika pieņemts lēmums maija laikā rīkot vēl divas līdzīgas sanāksmes – mēneša vidū un beigās.

Šodien Novaks paziņoja, ka kārtējā trīspusējā Krievijas, Ukrainas un Eiropas Savienības tikšanās gāzes jautājumā ir ieplānota 26. maijā.


Написать комментарий