Daugavpils teātra dienas Rīgā noslēdzās pie pilnas skatītāju zāles

foto: Džeina Saulīte/Daugavpils teātris
foto: Džeina Saulīte/Daugavpils teātris

Kā ziņots, no 4.aprīļa līdz 12.maijam Latvijas galvaspilsētā otro reizi notika Daugavpils teātra dienas Rīgā.

Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un Rīgas Krievu teātrī bija iespējams noskatīties piecus spilgtus dažādu žanru iestudējumus, kas Daugavpilī ir ļoti pieprasīti un iecienīti. Daugavpils teātra viesizrādes Rīgā apmeklēja Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa, kultūras ministre Dace Melbārde, Rīgas mēra vietnieks Andris Ameriks, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis u.c.

Kopumā mūsu teātra viesizrādes apmeklēja vairāk nekā 2 000 skatītāju.

Pēc galvenā režisora Oļega Šapošņikova vārdiem, daudz pozitīvu atsauksmju saņemts par mūsu teātra pirmizrādi „Kaija. Under construction”, kuras pamatā ir krievu literatūras klasika. Kritiķi uzsver, ka izrāde ir interesanta profesionālam un izglītotam skatītājam, tajā sajūtama Čehova klātbūtne, iestudējums ir tīts, bet neizpaliek arī pārsteigumi.
Deju izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija” apbūra Saeimas spīkeri S.Āboltiņu, kura bija sajūsmā par baleta trupu un paziņoja, ka atceras to kopš Marka Rotko mākslas centra atklāšanas pasākuma.

Savukārt Latvijas baleta „zvaigzne” Zita Ersa augsti novērtēja izrādes horeogrāfes Irinas Saveļjevas darbu. Jāatzīmē, ka Daugavpils teātris ir pirmais un vienīgais mūsu valsts teātris, kas uzdrošinājās iestudēt tik neparastu deju izrādi.

Pēc kāda ietekmīga kritiķa domām, izrāde „Viss ir viņa” esot viena no labākajām jaunatnei domātajām šīs sezonas pirmizrādēm. Tāpat skatītāji ļoti sirsnīgi uzņēma izrādi latgaliešu valodā par kaislībām podniekdarbnīcā.
Savukārt 12.maijā Daugavpils teātra dienas Rīgā noslēdzās ar R.Paula mūziklu „Dāmu paradīze”, kuru apmeklēja liels skatītāju skaits.

Šogad Daugavpils pilsētas pašvaldība, tāpat kā pērn, finansiāli atbalstīja Daugavpils teātra dienas Rīgā, iedalot 3 000 eiro telpu nomas izdevumu segšanai. Iepriekšējā sasaukuma deputāti viesizrāžu rīkošanai bija iedalījuši 5 200 latus (7 398,93 eiro).


Написать комментарий