Gājēju un velosipēdistu celiņus Stropu mežā uzbūvēs Eiropas projekta ietvaros

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils dome un Valsts reģionālās attīstības aģentūra ir parakstījušas līgumu par projekta „Tūrisma un aktīvās atpūtas infrastruktūras attīstība Daugavpils pilsētā” realizāciju.

Projekta mērķis ir paaugstināt Daugavpils konkurētspēju, veicinot tūrisma un aktīvas atpūtas infrastruktūras izmantošanu pilsētas teritorijā, mazinot sezonalitātes efektu tūrisma nozarē strādājošiem komersantiem un veicinot veselīgu iedzīvotāju dzīvesveidu.

Projekta ietvaros ir plānots uzbūvēt gājēju un velosipēdistu celiņus Stropu mežā un mežaparka teritorijā, Vaiņodes iela, Loģistikas iela, Priedaines iela. Pateicoties projektam, tiks uzlabota publiskā infrastruktūra, kura paplašinās iedzīvotāju aktīvās atpūtas iespējas, brīvā laika pavadīšanas iespējas labiekārtotā vidē un sekmēs veselīgu un zaļo dzīvesveidu, izmantojot velotransportu kā pārvietošanās veidu pilsētas teritorijā.

Kopējā projekta summa sastādīs 1 143 714 eiro, no kuriem 66,60% jeb 761 704 eiro ir ERAF fonda līdzfinansējums, 30,40% jeb 347 699 eiro – domes finansējums, bet 3% jeb 34 311 eiro – valsts dotācija. Projekta realizācijas termiņš – 2015. gada jūlijs.

Saskaņā ar iepirkuma rezultātiem būvniecības darbus projekta ietvaros veiks uzņēmums "Latgales Ceļdaris". un tie izmaksās 637 661,91 eiro. Būvniecības uzraudzības konkursa rezultāti vēl nav publicēti.


Написать комментарий