Forbes: Putins pārvērtīs Krieviju par tradicionālo vērtību balstu 3

foto: AFP Photo/ Ria Novosti
foto: AFP Photo/ Ria Novosti

Nav nekā neprātīga apstāklī, lai atbalstītu Putinu viņa tradicionālo vērtību virzīšanā, domā Forbes žurnālists Marks Adomanis.

ēdējā laikā slepkavību, abortu un mirstības līmenis Krievijā ir ievērojami samazinājies. Un, kaut gan pagaidām Krievija nav tradicionālo vērtību citadele, viņa to var sasniegt nākotnē, domā komentētājs.

Končitas Vurstas uzvara Eirovīzijā uzspridzināja Krievijas internetu, atceras žurnāla Forbes komentētājs Marks Adomanis. Kontrasts starp bārdaino un tetovēto transvestītu un Krievijas pārstāvēm ļoti labi palīdzēja Kremlim parādīt atšķirību starp „dziestošo Eiropu un Krieviju, kura sargā tradicionālās morālās vērtības”, – ziņo russian.rt.com.

Tomēr Krievijas opozīcija „tradicionālās” Krievijas ideju uzskata par smieklīgu, atzīmē Adomanis. Opozīcijas līderi internetā ir izplatījuši attēlu, kurā tiek izsmieta Krievijas pozīcija un kura grasās kaut ko mācīt Eiropai. Attēlā Vursta un māsas Tolmačovas personificē atbilstoši Austriju un Krieviju. Zem Krievijas uzrakstīti tādi vārdi kā „uzplaukums”, „garīgums” un „tradicionālās vērtības”, bet zem Austrijas – „Gejropa”, „lejupslīde” un „degradācija”. Zem attēla atrodas tabula, kurā tiek salīdzināti divu valstu ekonomikas un veselības rādītāji (abortu, slepkavību līmenis, vidējais dzīves ilgums).  No tā izriet, ka Austrija ir daudz bagātāka, veselāka un drošāka nekā Krievija, raksta žurnālists.

Adomanis atzīst, ka skeptiski attiecas pret Kremļa mēģinājumiem virzīt „vērtības”. Tomēr piebilst, ka patiesībā Krievijā notiek pārmaiņas uz labāko pusi. Un, kaut gan slepkavību, abortu un mirstības līmenis arvien ir augsts, tas tomēr ir daudz zemāks nekā pirms vairākiem gadiem, atzīmē Forbes žurnālists.

Ja skatās nevis uz abortu līmeni Krievijā, bet uz to skaita samazināšanās trajektoriju, tad ideja par to, ka Krievija var kļūt par tradicionālo vērtību balstu, kļūst nopietnāka, secina Forbes komentētājs.


Написать комментарий

Putins pārvērtis rossiju par fašistisku okupantu valsti, ko visa ES ienīst. Tāds ir fakts.

Tas vecis bildē ir kas, miessargs? Izskatās pēc paša Steven Seagal :)

Pa, pa, bet kā tad ar ziņu, ka Kremlis gatavojas Krimā atvērt vairākus milzu kazino? Kopš kura laika rulete un kāršu galdi, par spēļu automātiem nemaz nerunājot, ir "tradicionālās vērtības"?

Написать комментарий