No 2015. gada automobiļos parādīsies «melnās kastes»

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem visiem jaunajiem automobiļiem, kuri tiks piegādāti uz ES teritoriju, no nākamā gada oktobra jābūt aprīkotiem ar speciālu „melnajai kastei” līdzīgu ierīci.

Kā informē ruconnect.co.uk, sākotnēji šāda ierīce tika izgudrota, lai palīdzētu glābšanas dienestiem atrast automobiļus, kuri ir nonākuši avārijā.

Automobiļu borta pašrakstītāji vāks informāciju par kustības ātrumu un katra autovadītāja braukšanas stilu. Visa šī informācija būs pieejama apdrošināšanas kompānijām, kuras veiks automobiļa izmantošanas aspektu apkopošanu un analīzi – braucienu skaits, bremzēšanas straujums un ātruma pārsniegšana.

Atteikšanās no šāda iebūvētā „spiega” radīs finanšu sekas: automobilistiem nāksies daudz vairāk maksāt par automobiļa apdrošināšanu.

Apdrošināšanas kompāniju pārstāvji domā, ka cilvēku skaits, kuri atteiksies no ierīces izmantošanas, rūpējoties par savu privāto dzīvi, vai sliktu autovadītāja iemaņu dēļ, nebūs daudz.

Pēc speciālistu domām šādi pasākumi palīdzēs labāk saprast autovadītāju paražas, kā arī noteiktā veidā ietekmēt viņus, samazinot riskantu situāciju skaitu Lielbritānijas teritorijā.


Написать комментарий