47 no 170 EP deputātu kandidātu parakstījuši deklarāciju pret korupciju

foto: news.nur.kz
foto: news.nur.kz

47 no 170 Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātiem plāno strādāt godprātīgi un iestāties pretkorupcijas iniciatīvu virzību Eiropā, liecina Sabiedrības par atklātību «Delna» sniegtā informācija.

«Delna», kas ir arī Transparency International (TI) Latvijas nodaļa, kopīgi ar TI Eiropas Savienības (ES) biroju un projektu «Kandidatiuzdelnas.lv» pagājušajā nedēļā aicināja visus EP deputātu kandidātus parakstīt deklarāciju pret korupciju. Līdz 20.maijam deklarāciju ir parakstījuši 47 no 170 EP deputātu kandidātiem.

Pretkorupcijas deklarāciju parakstījuši 12 partijas «Latvijas Attīstībai» deputātu kandidāti, 15 partijas «Vienotība» saraksta kandidāti, astoņi kandidāti no «Saskaņas» saraksta, četri no «Zaļo un Zemnieku savienības» saraksta, seši pārstāvji no «Kristīgi Demokrātiskā Savienība» saraksta, viens Latvijas Reģionālā apvienības un viens Nacionālās apvienības deputāta kandidāts.

«Delnas» direktors Gundars Jankovs norāda: «Nedaudz vairāk kā trešā daļa EP deputātu kandidātu no Latvijas ir apliecinājuši apņemšanos ievērot caurspīdīguma, atbildības un godīguma principus gan savā darbībā, kļūstot par EP deputātiem, gan veicināt šo principu un pretkorupcijas dienas kārtības virzību ES iestādēs, politikā un likumdošanā. Par pārējo kandidātu vērtībām un izpratni par korupcijas nozīmi ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas Savienības kontekstā varam tikai nojaust. Ceram, ka vēlētāji ņems vērā šo informāciju, kā arī izpētīs deputātu kandidātus datubāzē «Kandidatiuzdelnas.lv», lai izdarītu atbildīgu izvēli 24.maijā gan Latvijas, gan Eiropas interesēs!»

Pretkorupcijas deklarācijas paraksta katrs deputāts individuāli. Viena no būtiskākajām caurspīdīguma, atbildības un godīguma principus apliecināšanas darbībām, esot EP deputātam, ir savas darbības atspoguļošana, norāda «Delna».


Написать комментарий