Tirdzniecības centrā “Domina” otrdien iebrukuši griesti (papildināts)

foto: ee.nsking.eu
foto: ee.nsking.eu

Rīgā laika apstākļu dēļ otrdienas vakarā iebrukuši iekaramie griesti tirdzniecības centrā «Domina», vēstī portāls «tvnet.lv», atsaucoties uz aculiecinieku pausto.

Aculieciniece arīdzan norādīja, ka krītošie priekšmeti nav bijuši mazi.

«Apollo» trešdienas rītā sazinājās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvi Viktoriju Šembeli, kura atklāja, ka dienests no tirdzniecības centra «Domina» nav saņēmis izsaukumu un līdz ar to arī nav bijis notikuma vietā.

«Vakardien tirdzniecības centrā «Domina Shopping» stiprā lietus dēļ radās problēmas ar lietus notekūdeņu sistēmu. Tā rezultātā nelielā daļā ēkas samirka un nokrita dažas dekoratīvo iekaramo griestu plāksnes 60x60 centimetru izmērā. Starpgadījums notika pašā vakarā, kad tirdzniecības centrā nebija daudz cilvēku un neviens netika cietis. Šobrīd visi lietusgāžu radītie bojājumi ir novērsti un tirdzniecības centra darbība norit kā ierasts. Tāpat visus jautājumus, kas saistīti ar starpgadījuma cēloņiem, pašlaik aktīvi risinām ar atbildīgajām iestādēm,» norāda «Domina Shopping» tehniskais direktors Kaspars Riters.

Centra pārstāvji skaidro, ka šīs situācijas galvenais cēlonis ir tas, ka Rīgas pilsētas kanalizācijas un lietus notekūdeņu sistēma spēcīgu lietusgāžu laikā nespēja akumulēt lielu ūdens apjomu un notekcaurules piepildījās ar ūdeni, veidojot palielinātu spiedienu caurulēs.

Tā rezultātā izveidojās ūdens noplūdes un nelielā daļā ēkas samirka un nokrita dažas dekoratīvo iekaramo griestu plāksnes.

»«Domina Shopping» tehniskā komanda katru dienu apseko tirdzniecības centru, lai pārliecinātos par tā tehnisko stāvokli un drošību. Vispārējiem drošības jautājumiem 24 stundas diennaktī seko līdzi arī tirdzniecības centra apsardzes darbinieki,» norāda uzņēmumā.

Kā zināms, otrdien daudzviet Latvijā plosījies pamatīgs negaiss.


Написать комментарий