Jauns tetovējumu veids: zobu kronīši ar attēliem

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Jauns tetovējumu veids – attēli uz zobiem kļūst arvien populārāki Lielbritānijā un ASV.

Kā attēlu jūs varat izvēlēties visu, ko vēlaties – no iemīļotās futbola komandas logotipa vai automobiļa līdz multfilmas varonim. Piemēram, viens vīrietis nolēma uz saviem zobiem attēlot Homēru Simpsonu no kulta seriāla „The Simpsons”, – vēsta ruconnect.co.uk.

Būtisks ierobežojums ir apstāklis, ka šādus attēlus veido tikai uz zobu kronīšiem, un pagaidām tos neveido uz veselu zobu emaljas. Tādējādi šī opcija ir pieejama tiem, kuru zobi jāārstē.

Pēc speciālistu domām šis tetovējumu veids var kļūt par labu alternatīvu attēliem uz ādas, kuri maksā daudz dārgāk un ir sāpīgāki. Uz šodienu šādu zobu kronīšu cena svārstās no 75 līdz 200 dolāriem.

Neskatoties uz to, ka šis trends ir ieguvis popularitāti pavisam nesen, zobu kronīšu izgatavošanas tehnoloģija nav jauna. Pirmie attēli uz zobu kronīšiem tika izveidoti ASV Konektikutas laboratorijā pirms 20 gadiem. Tad klients palūdza uz kronīša attēlot korveti. Saskaņā ar tehnoloģiju attēls tiek veidots uz gatava kronīša, bet pēc tam karsēts krāsnī līdz 212oC. Šī procedūra neietekmē zobu kronīša kvalitāti, bet attēls saglabājas daudzus gadus.

Uz šodienu cilvēki var ne ar ko neaprobežot savu fantāziju, izvēloties tetovējumu. Viens no Konetikutas dentistiem pat piedāvā saviem klientiem unikālus zīmējumus, kurus ir uzzīmējusi viņa meita. Pēc daudzu pacientu domām parasti tetovējumi jau nevienu nepārsteidz – tas vairs netiek uzskatīts par krutu un unikālu. Tieši pretēji, attēli uz zobiem pagaidām vēl sniedz šādu iespēju.


Написать комментарий