Dmitrijs Medvedevs: Krievijai saistībā ar sankcijām pastāv divi ekonomikas attīstības varianti

foto: skandaly.ru
foto: skandaly.ru

KF varas iestādes saskata divus ekonomikas attīstības variantus – mēreni optimistisku un stingru, kuru ir uzspieduši Rietumi, kura varbūtība tiek novērtēta par 2–3%.

Ja tiks realizēts stingrais scenārijs, Krievijai nāksies uz to atbildēt. Šajā gadījumā daudzas starpvalstu sadarbības formas var izzust, paziņoja KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

„Divu scenāriji. Pirmais – mēreni optimistisks. Kad ekonomika demonstrē te nelielu izaugsmi, te nelielu mīnusu. Ierindas iedzīvotāji to parasti nejūt. Otrais scenārijs ir slikts, kuru mums ir uzspieduši Rietumi. Arī šajā gadījumā mēs izpildīsim visas saistības, kuras esam uzņēmušies. Bet tas ir stingrs scenārijs un, ja tas radīsies, mums nāksies uz to atbildēt. Tad daudzas starpvalstu sadarbības formas, pie kurām mēs jau esam pieraduši, var vienkārši izzust”, – sacīja Medvedevs intervijā laikrakstam „Komsomoļskaja pravda”.

Atbildot uz jautājumu, kāda ir šāda scenārija varbūtība, premjers teica: „Saskaņā ar manu vērtējumu 2–3%, ne vairāk”, ziņo ria.ru.

Rietumvalstis ir ieviesušas sankciju virkni pret KF saistībā ar situāciju Ukrainā. Patlaban ES jau ir pārgājusi pie tā saucamās sankciju otrās stadijas – tie ir individuāli ierobežojumi cilvēkiem un uzņēmumiem, kuri pēc ES uzskatiem ir vainojami par situācijas destabilizāciju Ukrainā. Tāpat Rietumi izskata iespēju piemērot Krievijai ekonomiskas sankcijas, kuras skar enerģētikas sektoru. Pagaidām lēmums par pāreju pie vērienīgākām ekonomiskām sankcijām nav pieņemts. Maskava ES un ASV sankcijas sauc par nepieņemamām un nekonstruktīvām. Krievijas varas iestādes ziņo, ka tām ir dažādi atbildes pasākumi uz šādām Rietumu darbībām.


Написать комментарий