Laucesas pagasta iedzīvotājs E.Pavlovskis izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā svarbumbu celšanā

foto: Daugavpils novada dome
foto: Daugavpils novada dome

No 12. līdz 16.maijam Krievijā, Sanktpēterburgā, norisinājās Eiropas atklātais čempionāts svarbumbu celšanā junioriem, pieaugušajiem un veterāniem, kurā piedalījās arī divi Daugavpils novada sportisti, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saskaņā ar sniegto informāciju, sacensībās piedalījās sportisti no 17 valstīm. Latvijas valsts izlasi pārstāvēja desmit sportisti dažādās svara un vecuma grupās, tajā skaitā arī divi Daugavpils novada sportisti, trenera Ivana Gaļaša audzēkņi.

Sacensības norisinājās klasiskajā divcīņā un garajā ciklā. Kopvērtējumā mūsu izlase izcīnīja ceturto vietu, piekāpjoties Krievijas, Ukrainas un Kazahstānas izlasēm.

Latviju pārstāvēja trīs juniori, startējot ar 32kg svaru bumbām un divas juniores, kuras startēja ar 24kg svaru bumbām.

Starp junioriem Valērijs Cvetkovs (Jēkabpils) divcīņā izcīnīja trešo vietu, bet Ingus Leja (RTU SK) divcīņā un garajā ciklā izcīnīja otro vietu abās disciplīnās. Mūsu novada Biķernieku pagasta svarbumbu cēlājs Iļja Jakovļevs izcīnīja 4.vietu garajā ciklā un 5.vietu divcīņā, svara kategorijā līdz 73 kg.

Savukārt pieaugušo vecuma grupā, garajā ciklā trešo vietu, svara kategorijā 78 kg, ieguva Edgars Pavlovskis no Laucesas pagasta.

Latvijas vīriešu komanda piedalījās arī stafetē, mūsu komandu pārstāvēja Andrejs Makuha, Edgars Pavlovskis, Valērijs Cvetkovs, Arnis Hansons (RTU SK) un Ingus Leja. Latvijas sportisti sīvā cīņā ar Kazahstānas izlasi rezultātā piekāpās tikai Krievijas un Ukrainas sportistiem, tādējādi izcīnīja trešo vietu pieaugušo stafetē.

Latvijas Svarbumbu celšanas asociācija pateicas vietējām pašvaldībām un sponsoriem, kas padarīja iespējamu sportistu dalību šajās prestižajās sacensībās.


Написать комментарий