Jēkabpils sadraudzības pilsētai Sokolov Podļaski aprit 590 gadi

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

No 22. līdz 24. maijam Jēkabpils sadraudzības pilsētā Sokolov Podļaski (Polijā) tiks atzīmēta pilsētas 590 gadu jubileja kopš tai piešķirtas pilsētas tiesības, ziņo Jēkabpils novada portāls.

Pilsētas svētku laikā notiks vairāki kultūras pasākumi, tajā skaitā 13.starptautiskais Eiropas folkloras festivāls, kurā piedalīsies arī Krustpils kultūras nama folkloras kopa „Rati” un Jēkabpils poļu biedrības „Rodacy” dziesmu un deju kolektīvs.

Sokolov Podļaski pilsētas svētkus apmeklēs arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības delegācija – domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps, izpilddirektors Guntars Gogulis un sabiedrisko attiecību speciālistes Laura Afanasjeva un Aiga Sleže.

Pilsētas svētku ietvaros paredzēta gan svinīgo pasākumu apmeklēšana, gan arī tikšanās ar Sokolov Podļaski vadību un pārstāvjiem no citām Sokolov Podļaski sadraudzības pilsētām, lai diskutētu par līdz šim paveikto un plānoto starptautisko attiecību īstenošanā, prezentētu pilsētu ekonomiskos profilos un attīstības tendences.

Jēkabpils un Sokolov Podļaski sadraudzības līgums tika parakstīts 1992.gada novembrī, bet jaunā redakcijā – 2004.gada 5.maijā. Tas paredz partnersadarbību izglītībā, kultūrā, sporta un atpūtas organizēšanā, uzņēmējdarbībā, sabiedrisko organizāciju aktivitātēs, tūrisma un muzeju darbībā, investīciju plānošanā un realizēšanā.


Написать комментарий