Daugavpils pašvaldība iesaistījusies Križos atrasto kaulu īpašnieka meklējumos

foto: Valsts vides dienests
foto: Valsts vides dienests

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde (KSP) ir saņēmusi no Daugavpils Reģionālās vides pārvaldes vēstuli, kurā tā dara zināmu, ka Križu teritorijā pie bijušā Gaļas kombināta nesen tika konstatēta dzīvnieku kaulu izgāztuve.

Kā pastāstīja KSP vadītājs Aivars Pudāns, ir konstatēts, ka kauli tiek uzglabāti pilsētas administratīvajā teritorijā, bet zemes gabals nepieder ne Daugavpils, ne Daugavpils novada pašvaldībai, ne pašreizējam Gaļas kombinātam, bet tā īpašnieks ir privātpersona. Kauli izgāztuvē ir nonākuši iepriekšējā Gaļas kombināta darbības rezultātā, paskaidroja KSP.

Šobrīd jautājums par to, kas un kādā veidā sakārtos teritoriju, tiek lemts, bet viena konkrēta lēmuma pagaidām nav. Kā paskaidroja Aivars Pudāns, zeme atrodas pilsētas teritorijā, tādēļ pašvaldībai jāpiedalās teritorijas sakārtošanā. Patlaban ir svarīgi, lai arī zemes īpašnieks piekristu sava nekustamā īpašuma sakārtošanai, tomēr nav izslēgts, ka zemes īpašnieku pašvaldība neatradīs, paziņoja A. Pudāns un atzīmēja, ka pašvaldība šobrīd pārbauda, kādā veidā zeme, uz kuras tiek uzglabātu dzīvnieku kauli, ir pārgājusi pašreizējā īpašnieka īpašumā.


Написать комментарий