Ierosināts uz Daugavpils izglītības iestāžu bāzes apmācīt hiphopa speciālistus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, gaidāmajās brīvdienās, sestdien, 24.maijā, Daugavpilī notiks VI Starptautiskais ielu kultūras festivāls „Urbanstyle 2014”.

Kā ziņots, šī vērienīga pasākuma priekšvakarā Daugavpils pilsētas domē notika diskusija, kurā jauniešu organizāciju pārstāvji no Latvijas, Polijas un Rumānijas pastāstīja par subkultūras īpatnībām un tās nozīmi mūsdienu jauniešu dzīvē. Tikšanās notika deju studijas „Stoptime Dance Studio” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamentu izstrādāta ES projekta ietvaros. Plašāk par diskusiju rakstījām šeit.

Diskusijas gaitā tika izteikts interesants priekšlikums, proti, uz Daugavpils izglītības iestāžu bāzes apmācīt hiphopa skolotājus.

Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis atzīmēja, ka ideja ir reāla, jo mūsu pilsētā darbojas Dizaina un mākslas skola, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslas fakultāte, Marka Rotko mākslas centrs.

Pēc Departamenta vadītāja domām, zināšanas par subkultūru jāsistematizē un oficiālajā mācību programmā jāiekļauj vēl viens virziens – hiphopa kultūras speciālists. „Domāju, ka ar pasniedzējiem problēmu nebūs, jo Daugavpilī ir daudz dejotāju, mākslinieku, mūziķu un citu kultūras jomas pārstāvju, kuri varētu dalīties pieredzē”, uzskata T.Bikovskis.

Par skolotāju varētu kļūt cilvēks, kuram ir zināšanas par dažādiem mūzikas un deju virzieniem utt. Hiphopa kultūra ir ļoti daudzveidīga un nav saistīta tikai ar ielu dejām un repu, tā apvieno vairākus virzienus – gan ekstremālus sporta veidus, gan ielu vingrošanu un strītbolu, gan grafiti mākslu un daudz ko citu.

Pēc jaunatnes lietu vecākās speciālistes un vienas no „Stoptime Dance Studio” vadītājām Evitas Lukšas vārdiem, izteiktā doma ir laba, tomēr nav jāveido atsevišķa specializācija, bet gan jāpapildina pamata mācību programma.

E.Lukša uzskata, ka sen pienācis laiks attīstīt hiphopa kultūru un lauzt izveidojušos stereotipus – tas ir nopietns darbs, nevis izklaide un tukša laika šķiešana, kā domā daudzi cilvēki.


Написать комментарий