„Neveselīgas” konkurences dēļ nav iespējams noslēgt līgumu par Daugavpils bērnudārzu apsardzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Publiskās iepirkumu procedūras par apsardzes pakalpojumu sniegšanu visā valstī parasti ieilgst, jo pretendenti izmanto visas iespējas, lai pārsūdzētu konkursu nolikumus un rezultātus, sūtot sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojam.

„Neveselīgas” konkurences rezultātā Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde (IP) kopš pagājušā gada nevar noteikt uzvarētāju konkursā uz apsardzes pakalpojumu sniegšanu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs un dažās vispārizglītojošās iestādēs, portālam Gorod.lv paziņoja IP juriste Biruta Višņevska.

Aplokšņu atvēršana kārtējā IP izsludinātā konkursa ietvaros paredzēta 22.maijā. Līgums par apsardzes pakalpojumu sniegšanu ar konkursa uzvarētāju tiks noslēgts uz 5 gadiem, jo šis termiņš ir nepieciešams uzņēmējam, kuram jābūt drošam, ka viņa darbinieki būs nodrošināti ar darbu, paskaidroja juriste, piebilstot, ka minētais pakalpojums paredz, ka firmas pakalpojumi tiek apmaksāti ik mēnesi, neatkarībā no tā, vai iestāde izmanto steidzama izsaukuma iespējas.

Patlaban pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs ir drošības pogas un iestādes ir noslēgušas līgumus ar dažādām firmām, taču likums prasa veikt centralizēto iepirkumu, jo kopējie ar šo pakalpojumu saistītie izdevumi ir visai lieli. Iepriekšējais konkurss noslēdzās nesekmīgi, tika izskatītas saņemtās sūdzības, konkursa dokumentācija tika uzlabota. Šoreiz uzvarētāju noteikts nevis, ņemot vērā zemāko līgumcenu, bet īpašu kritēriju sistēmu.

B.Višņevska norādīja, ka arī šoreiz pēc konkursa uzvarētāja paziņošanas varētu tikt saņemtas sūdzības, it īpaši no firmām, kuras saprot, ka viņiem nav izredžu saņemt pasūtījumu. Juriste atzīmēja, ka apsardzes firmas nezināmu iemeslu dēļ nevēlas apvienoties, neskatoties uz to, ka šāda gadījumā varētu saņemt pasūtījumu un sadalīt objektus.


Написать комментарий