Focus: Bijušais Vācijas kanclers Šmits ir nonācis Krievijas propagandas gūstā 1

foto: dw.de
foto: dw.de

Skandalozo bijušā Vācijas kanclera Helmūta Šmita paziņojumu par to, ka Ukrainas nācija kā tāda nepastāv, vietējie MIL saista ar Krievijas propagandas ietekmi.

Turklāt kā ziņo Focus, Šmits tikai ar to neaprobežojās, bet atzīmēja, ka arī Ukraina atrodas uz bijušajām Krievijas un Polijas zemēm.

Nesen bijušais Vācijas kanclers Helmūts Šmits paziņoja, ka Rietumu politika pamatojas uz nepareizu uzskatu par to, ka pastāv Ukrainas tauta, raksta Haralds Videršains. Pēc politiķa domām Rietumukraina galvenokārt sastāv no bijušajām Polijas teritorijām, bet Austrumukraina atrodas uz Kijevas Krievzemes zemes, kura kādreiz bija centrālais Krievijas rajons, – ziņo russian.rt.com.

Cits viedoklis ir Vācijas zinātniekam Ulfam Brunbaueram. Viņš domā, ka nācija tiek definēta, nevis ar kopēju etnisko izcelsmi vai reliģiju, bet drīzāk ar pilsoņu piederības šai nācijai apziņu. Ukrainas pēdējās tautas skaitīšanas laikā 2001. gadā 78% nosauca sevi par ukraiņiem. Eksperts ir pārliecināts, ka tas pierāda Ukrainas nācijas pastāvēšanu.

Tomēr Helmūtam Šmitam ir taisnība apstāklī, ka Ukrainā tik tiešām pastāv lielas reliģijas atšķirības. Tomēr šādas atšķirības ir novērojamas arī citās valstīs, bet tādēļ netiek apšaubīta nācijas pastāvēšana.

Pēc profesora Brunbauera domām bijušais kanclers vadās pēc Krievijas propagandas saskaņā, ar kuru Ukrainas nācija nepastāv, bet Ukraina ir Krievijas daļa. Realitāte ir tāda, ka ukraiņu vairākums vēlas dzīvot savā valstī, un pat „proKrievijas separātisti” austrumos ir mazākumā, secina publicists.


Написать комментарий

tad jau vācu nācija kā tāda arī nepastāv, jo katrā pavalstī runā atšķirīgā valodā. Bez tam tā atrodas uz bijušajām baltu nācijas (prūšu) zemēm.