Gaļas etiķete liecinās par dzīvnieka kaušanas veidu 1

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas Veterinārijas asociācija (BVA) piedāvā, lai gaļas etiķetēs tiktu atspoguļota informācija par dzīvnieka kaušanas veidu.

BVA organizācija ir pazīstama ar to, ka vada kampaņu par dzīvnieku kaušanas aizliegumu bez anestēzijas, – ziņo Lauksaimniecības programmas palīdzības fonds (FAMMU/FAPA).

BVA ir nosūtījusi atbilstošu vēstuli trim galvenajām Lielbritānijas parlamenta partijām ar lūgumu, lai tās ieviestu pienākumu, marķējot gaļas pārtikas produktus, norādīt dzīvnieka kaušanas veidu, – ziņo ruconnect.co.uk.

Par šādu apzīmējumu veidu iestājas arī Eiropas Parlaments. Košera un Halal gaļu ir atļauts lietot jūdiem un musulmaņiem. Turklāt šādu gaļu izmanto daudzi Lielbritānijas restorāni, to var nopirkt arī veikalos.

BVA pievērš uzmanību tam, ka šāds marķējums nav rādītājs, jo Lielbritānijā apmēram 88% nokauto dzīvnieku Halal gaļai, tiek nokauti ar iepriekšēju dzīvnieku apdullināšanu, un tikai 12% dzīvnieku tiek nokauti bez šādas anestēzijas.


Написать комментарий

Ar mīlsetību kauta cūka...