Deputāti nodos apstiprināšanai Daugavpils pilsētas attīstības stratēģiju: gaidāmā publiskā apspriešana ir tikai fikcija? 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 22.maijā, Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas un Finanšu komitejas sēdē deputāti konceptuāli apstiprināja Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam gala redakciju.

Paradoksāli, bet šajā dienā – vakarā – notiks minētās stratēģijas publiskā apspriešana, kurā piedalīsies pilsētnieki, turklāt viņiem piedāvās nevis gala redakciju, kuru sēdēs skatīja komiteju deputāti, bet pirmo redakciju. Turklāt pēc sanāksmes pilsētnieki divu darba dienu laikā – līdz 26.maijam varēs iesniegt rakstiskus komentārus, priekšlikumus un ierosinājumus Stratēģijas 1.redakcijas papildināšanai.

Deputātu 22.maijā pieņemtais lēmums liecina, ka sēdes gaitā tika apstiprināta Stratēģijas gala redakcija, kura tiks nosūtīta Latgales plānošanas reģionam atzinuma saņemšanai. Taču pēc Stratēģijas prezentācijas kļuva skaidrs, ka par gala redakciju to pagaidām nevar nosaukt, jo vairākiem Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputātiem radās dažāda veida jautājumi, piemēram, uz kāda pamata tiek izteiktas tik cerīgas prognozes.

Aivars Broks, norādot uz kļūdām, vēlējās saņemt vairāk informācijas par promenādes un pludmales likteni Daugavas krastā, Pēteri Dzalbu interesēja ceļu infrastruktūras attīstības jautājumi, kā arī lidostas un kapu liktenis, bet Reini Jokstu – pilsētas iedzīvotāju sastāvs 2030.gadā un kā tiks vērtēta Stratēģijas izpilde. Savukārt Jevgeņijs Carevs vispār paziņoja, ka 2030.gadā ieplānoto Daugavpils iedzīvotāju skaitu – 100 tūkst. cilvēkus – uzskata par profanāciju.

Telpiskās attīstības plānotāja Helēna Trošimova paskaidroja deputātiem, ka stratēģijā esot iekļauti pilsētas attīstības pamatvirzieni, savukārt konkrēti pasākumi tiks atspoguļoti citos dokumentos. Tāpat H.Trošimova paskaidroja, ka notiek Stratēģijas publiskā apspriešana, un darba grupa līdz 27.maijam izskatīs pilsētnieku priekšlikumus. Pēc Stratēģijas papildināšanas tā tiks nosūtīta Latgales plānošanas reģionam un, ja iestāde to atbalstīs, deputāti dokumentu atkal apstiprinās.

Zīmīgi, ka Domes darbiniekiem Stratēģijas apstiprināšanai šajā sēdē tika atvēlētas tikai 20 minūtes, tomēr dokumenta apspriešana ilga gandrīz stundu.

Pēc komiteju sēdēm pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz portāla jautājumu par to, vai tas ir normāli, ka pilsētniekiem piedāvā apspriest Stratēģijas 1.redakciju, bet deputāti skata gala redakciju, norādīja, ka tā notiek vienmēr – tiek apspriesta 1.redakcija, bet apstiprināta – gala redakcija. Tāpat J.Lāčplēsis paziņoja, ka patlaban deputāti nolēma turpināt plānošanas dokumenta izskatīšanu, un līdz gala lēmuma pieņemšanai vēl ir tālu, jo pirms tam dokumentu skatīs arī komitejās, notiks publiskā apspriešana, iespējams, tas tiks koriģēts.

Jāatzīmē, ka Daugavpils pilsētas attīstības stratēģija 2014.-2030.gadam ir dokuments uz 80 lapām, kuru veido situācijas analīze, stratēģiskā daļa un perspektīvu apraksts. 



Написать комментарий

Žēl, ka dome piedalās, organizē vai aizstāv šo fikciju (citādāk to nenosauksi) . Jābūt viennozīmīgi sūdzībai finansētājam -ESF, kas ir piešķīris līdzekļus, kas atklāti tiek izšķiesti un izmesti vējā. ES dalībvalstis arī nepriecātos, ja uzzinātu, cik vērtīga ir ir viņu nodokļu maksātāju nauda, ko Latvija noskalo , atvainojiet, podā!