Daugavpils pilsētas domes deputāti atbalstīja lēmumu likvidēt Glābšanas dienestu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.maijā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja un nodeva gala lēmuma pieņemšanai jautājumu par pilsētas Glābšanas dienesta likvidāciju.

Tagad glābēji strādās Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” (KSP) ietvaros, kurai no 1.jūlija būs Glābšanas dienesta tiesības un pienākumi. Deputāti uzdeva Domes izpilddirektoram organizēt resursu inventarizāciju un to nodošanu KSP. Savukārt Glābšanas dienesta vadītājam uzdots sagatavot pārskatu par iestādes darbību.

No 15.aprīļa līdz 15.oktobrim Dienests strādās saskaņā ar vasaras sarakstu un tā štatu sarakstā apstiprināti 23 cilvēki: iestādes vadītājs, grāmatvedis, lietvedis, 8 glābēji ūdenslīdēji, 4 glābēji motoristi, 4 matroži motoristi, darba aizsardzības speciālists, elektrotehniķis un 2 feldšeri. Deputātiem paziņoja, ka minētie darbinieki tagad būs KSP pakļautībā.

Komitejas sēdē piedalījās Glābšanas dienesta pārstāvis, kurš atzīmēja, ka darbinieki neesot pret izmaiņām, jo viņi turpinās pildīt savus darba pienākumus. Vicemērs Pēteris Dzalbe bija pārsteigts, ka nedēļas laikā darbinieku viedoklis mainījās un piebilda, ka Glābšanas dienests pēdējos gados vienkārši mēģināja izdzīvot.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis pēc sēdes apstiprināja mūsu portālam, ka visi Glābšanas dienesta darbinieki turpinās strādāt KSP, tostarp iestādes vadītājs, grāmatvedis, lietvedis, jo tas ir atrunāts likumā. Taču pastāv iespēja, ka viņu pienākumi jaunajā struktūrā varētu nedaudz mainīties. 


Написать комментарий