J. Carevs: Daugavpils investoriem nav pievilcīga, biznesa apgrozījums sarūk, cilvēki vēlas braukt projām 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 22. maija Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē, kad deputāti konceptuāli apstiprināja Daugavpils ilgtermiņa stratēģijas galīgo redakciju līdz 2030. gadam, deputāts Jevgeņijs Carevs pietiekami asi izteicās par to, ka stratēģijā tiek plānots līdz 2030. gadam palielināt pilsētas iedzīvotāju skaitu līdz 100 tūkst. cilvēku.

Komitejas sēdē deputātu un žurnālistu klātbūtnē Jevgeņijs Carevs paziņoja:

„Manuprāt, tā ir pilnīga profanācija. Cilvēki, kuri nodarbojas ar biznesu, redz, ka katru mēnesi viņu apgrozījums sarūk. Līdz 2030. gadam iedzīvotāju skaits Daugavpilī var sastādīt 40–50 tūkstošus. Mēs varam plānot arī 100 un 150 tūkstošus, bet nekā optimistiska nav, neviens ar biznesu te nenāk, nenāk arī investori.

Mēs ceram pārdot mūsu lidostu, bet es te neesmu redzējis nevienu investoru un, godīgi sakot, mūsu pilsēta investoriem nav pievilcīga. Pagaidām mēs nesagaidīsim nekādu naudu, būvēt uzņēmumus arī netiek plānots. Labi, ka patlaban mums ir Eiropas projekti, bet pašā pilsētā naudas nav, cilvēki saņem diplomu vai atestātu un aizbrauc uz Londonu. Par kādiem 100 tūkst. jūs runājat?”.

Pēc komitejas sēdes, atbildot uz portāla jautājumu, kas jādara, lai 100 tūkst. iedzīvotāju prognoze piepildītos, deputāts paziņoja, ka nepieciešams pilsētu padarīt pievilcīgāku investīcijām. Sīkāk par to, kam un kā ar to būtu jānodarbojas, J. Carevs apsolīja portālam paziņot rakstveidā.


Написать комментарий


http://www.newspb.ru/allnews/1490061/