Pilsētnieki atkal neizrādīja interesi par Daugavpils attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam apspriešanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, ceturtdien, 22.maijā, Daugavpils pilsētas domes komiteju locekļi konceptuāli atbalstīja Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam gala redakciju, kaut arī sakarā ar to bija radušies vairāki jautājumi.

Ceturtdienas vakarā Domes konferenču zālē notika minētās stratēģijas publiskā apspriešana. Tika plānots, ka pasākumā aktīvi piedalīsies mūsu pilsētnieki, kurus interesē Daugavpils attīstība tuvāko 15 gadu laikā, tomēr apspriešanā piedalījās ap 30 cilvēkiem, vairākums no kuriem bija pašvaldības darbinieki. Pilsētnieki neizrādīja interesi arī par pērn notikušo Daugavpils pilsētas attīstības stratēģijas 2014.-2020.gadam apspriešanu.

Dokumenta izstrādātāji vairāk nekā četrdesmit minūtes stāstīja klātesošiem par stratēģijas pamatvirzieniem. Jāatzīmē, ka dokuments, kuru daugavpiliešiem piedāvā izpētīt divu darba dienu laikā, sastāv no 80 lapām.

Telpiskās attīstības plānotāja Helēna Trošimova paskaidroja portālam Gorod.lv, ka neskatoties uz to, ka pilsētniekiem piedāvā apspriest Stratēģijas 1.redakciju, viņiem tiek prezentēts tas pats dokuments, kuru skatīja domes deputāti un kurš tika dēvēts par gala redakciju.

Acīmredzot karsta laika dēļ apspriešanā piedalījušies daugavpilieši bija visai pasīvi. Viens pilsētnieks pasākuma sākumā lūdza iztulkot prezentāciju krievu valodā, bet firmas, kura sagatavoja projektu, pārstāve norādīja, ka apspriešanas gaitā viss nesaprotamais tiks paskaidrots. Rezultātā vecs cilvēks paziņoja, ka neko nejautās, jo no viņas teiktā viņš neko nesaprata.

Pārējie pilsētnieki uzdeva jautājumus par pamestām ēkām Daugavpils centrā, par to, kādā veidā plānots palielināt iedzīvotāju skaitu, kā tiks piesaistīti tūristi un attīstīta uzņēmējdarbība. Pēc kāda daugavpilieša domām, piedāvāta stratēģija neatspoguļo šeit dzīvojošo cilvēku cerības, un tajā nav konkrētu ar Daugavpils attīstību saistītu priekšlikumu.

Atbildes uz daugavpiliešu jautājumiem bija ļoti vispārīgas, tādēļ pēc stundas cilvēki sāka pamazām atstāt pustukšo Domes konferenču zāli.

Apspriešanas dalībniekiem tika izsniegtas anketas, kurās viņi varēja izteikt savas domas par Stratēģiju. Tāpat interesenti ar minētās Stratēģijas pamatnostādnēm var iepazīties Vienības laukumā un līdz pirmdienai, 26.maijam, iesniegt savus rakstiskus komentārus un priekšlikumus, kurus izskatīs darba grupa un nodos tos Latgales plānošanas reģionam.

Jāatzīmē, ka Daugavpils pilsētas attīstības stratēģiju 2014.-2030.gadam veido situācijas analīze, stratēģiskā daļa un perspektīvu apraksts.



Написать комментарий