Ķīnas miljardierim piesprieda nāves sodu

foto: fotonotas.net
foto: fotonotas.net

Viena no lielākajiem Ķīnas kalnrūpniecības uzņēmumiem vadītājs miljardieris Ļu Haņs un viņa jaunākais brālis Ļu Vejs ir atzīti par vainīgiem noziegumu sērijā, kuri tika veikti, sākot ar 1993. gadu, viņiem ir piespriests nāves sods.

Tiesas spriedumu pasludināja Hubejas provinces Sjaņjinas pilsētas vidējās pakāpes tiesa (Centrālā Ķīna), kura nolēma, ka Ļu Haņs vadīja noziedzīgu grupējumu, ziņo ITAR-TASS.

Pirms aresta Ļu Haņs ieņēma korporācijas „Haņlun” valdes priekšsēdētāja posteni. Saskaņā ar Ķīnas žurnāla „Hužuņ” (Forbes analoga) novērtējumu 2012. gadā viņš ieņēma 230. vietu bagātāko Ķīnas iedzīvotāju sarakstā.

Kopā ar miljardieri nāves sods ir piespriests 9 lietā iesaistītajiem. Pieciem notiesātajiem tiesa ir atrunājusi nāves sodu ar atlikšanu uz diviem gadiem, kas dod viņiem cerības uz nāves soda aizstāšanu ar mūža ieslodzījumu, „dziļas nožēlas un apņemšanās laboties gadījumā”, – ziņo vz.ru.

Kā ziņo aģentūra Siņhua, kopā lieta tika izskatīta pret 36 cilvēkiem. Četri noziedzīgā grupējuma locekļi saņēma mūža ieslodzījumu, bet pārējie – ilgu ieslodzījumu. Tiesneši atzina viņus par vainīgiem slepkavībās un cilvēku nolaupīšanās, kā arī citos noziegumos, kuras tika veiktas periodā no 1993. gada. Notiesāto vidū ir divi bijušie policisti un prokurors, kuri piesedza bandas nelikumīgo darbību.

Kā atzīmē novērotāji, Ļu Haņa lieta var būt saistīta ar bijušo pastāvīgās ĶKP CK politbiroja locekli Čžou Junkanu, kurš pēc dažiem datiem atrodas mājas arestā, jo pastāv aizdomas par kukuļņemšanu.


Написать комментарий