Bokseris Koržeņevskis pārsteidza visus

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

No 9. līdz 15. maijam Azerbaidžānas pilsētā Baku norisinājās 12. tradicionālais boksa turnīrs junioriem, kas veltīts bijušā valsts prezidenta Gaidara Alijeva piemiņai, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Šis pamatoti tiek dēvēts par spēcīgāko boksa turnīru Starptautiskās amatieru boksa asociācijas kalendārā bokseriem vecuma grupā 1998.-1999. dzimšanas gads. Turnīrā boksējās vairāk neka 150 dalībnieki no Azerbaidžānas, Turkmenistānas, Uzbekistānas, Kazahstānas, Kirgiztānas, Krievijas, Francijas, Ēģiptes, Ungārijas, Gruzijas, Somijas un Latvijas. Starp dalībniekiem bija tikai savu valstu čempioni. Latviju Daugavpils trenera Vladislava Sokolova vadībā pārstāvēja četri bokseri. Starp viņiem bija trīs daugavpilieši – Edgars Koržeņevskis, Ritvars Šuļga un Kirils Vasiļjevs.

Par patīkamu pārsteigumu parūpējās Edgars Koržeņevskis, kurš svara kategorijā līdz 54 kilogramiem kļuva par zelta medaļas ieguvēju. Sākotnēji tika uzvarēts Uzbekistānas pārstāvis, pēc kā pārspēti vēl divi Kazahstānas bokseri!

Ritvars Šuļga svara kategorijā līdz 60 kilogramiem pirmajā cīņā bija pārāks par Azerbaidžānas sportistu, bet cīņā par iekļūšanu finālā zaudēja citam mājiniekam, samierinoties ar piekto vietu.

Kirils Vasiļjevs svara kategorijā līdz 63 kilogramiem cīnījās neveiksmīgi, jau pēc pirmās cīņas izstājoties.

Valstu ieskaitē Latvija palika piektajā vietā, bet uzvara tika Azerbaidžānai. Noslēguma ceremonijā Koržeņevskis saņēma īpašu balvu no organizētājiem.

Ļoti apmierināts ar bokseru sniegumu bija treneris Sokolovs, īpaši uzslavējot Koržeņevski.


Написать комментарий