Speciāli no Doņeckas: Tuvojoties vēlēšanām, situācija kļūst aizvien saspringtāka

foto: uanewstv.blogspot.com
foto: uanewstv.blogspot.com

Divas dienas pirms svētdien gaidāmajām Ukrainas prezidenta vēlēšanām situācija Doņeckā kļūst aizvien saspringtāka, no nemierīgā apgabala ziņo Latvijas Televīzijas korespondents Toms Pastors.

Situācija Doņeckā sarežģījās jau ceturtdien, kas bija viena no saspringtākajām dienām pēdējo mēnešu laikā šajā apgabalā. Kaujā ar Krievijas atbalstītajām separātistu grupām pie Volnovahas, kas atrodas Doņeckas apgabala dienvidrietumos, krituši 16 Ukrainas drošības spēku pārstāvji.

Savukārt piektdien tiek ziņots par jaunām sadursmēm pie Doņeckas, kurās Ukrainas armija esot zaudējusi vienu bruņumašīnu.

Līdz ar to pašlaik, vien divas dienas pirms prezidenta vēlēšanām, situācija kļūst aizvien saspringtāka. Pašlaik nav zināms, kā un vai vispār varēs notikt vēlēšanas šajā apgabalā.

Lai gan notiek gatavošanās vēlēšanām arī iecirkņos Doņeckā, situāciju sarežģī tas, ka pusē no iecirkņiem ieradušies bruņoti vīri un atņēmuši visus balsošanai nepieciešamos dokumentus. Daļa iedzīvotāju ir bažīgi par došanos vēlēt, jo baidās no iespējamās izrēķināšanās.

Iepriekš speciālreportāžā no Doņeckas ziņots, ka asiņaino kauju un neskaidrās Krievijas nostājas dēļ, kas karojošās puses oficiāli aicina uz dialogu, separātistu rindās vērojama šķelšanās.

23.05.2014 , 15:30

Toms Pastors , LSM


Написать комментарий