Teātra sezona Daugavpilī noslēgsies ar pirmizrādi par „asprātīgu un elegantu mūsu ikdienas dzīves patiesību”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 23.maijā, notika šajā teātra sezona pēdējā preses konference Daugavpils teātrī, kura bija veltīta dramaturga V.Krasnogorova lugas „Ļausimies seksam!” pirmizrādei.

Izrādes režisors Ivars Lūsis paziņoja, ka tās sižets netiks izpausts, tādēļ tas esot gadījums, kad nekas nav stāstāms, jo intriga esot saistīta tieši ar sižeta līnijām.

Tomēr režisors atzīmēja, ka pat konservatīviem skatītājiem nav jābaidās no izrādes nosaukuma, jo tajā tiks attēlotas tikai dabiskas lietas, kas sastopamas mūsu ikdienas dzīvē, tādēļ ir vērts apmeklēt šo izrādi.

„Man bieži jautā, vai izrādes nosaukums tika izvēlēts apzināti, uz ko es atbildu, ka, protams, tas ir darīts apzināti, esmu dzirdējis, ka Daugavpilī ir problēmas ar dzimstību – tādēļ mana luga palīdzēs uzlabot demogrāfisko situāciju jūsu pilsētā”, joko režisors.

Savukārt Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska, kura piedalījās izrādes mēģinājumā, norādīja, ka jauniestudējums liek aizdomāties par daudzām lietām: „Tā ir asprātīga, eleganta mūsu ikdienas dzīves patiesība, un tā aizrauj. Tā aicina paskaitīties uz sevi no malas, pārdomāt vairākas lietas, pasmieties un pieņemt pareizo lēmumu, jo dzīvē kaut kas jāmaina”.

Jāatzīmē, ka aktieru domas par šo izrādi dalījās. Piemēram, Viktors Jancevičs, Irina Kešiševa un Žanna Lubgāne nosauca izrādi par dziļu un filozofisku, bet Karīna Sidina norādīja, ka cilvēkiem ar vājo psihi dzīvot esot vienkāršāk, bet gudriem – sarežģītāk.

I.Lūsis norādīja, ka izrādes tapšanā viņš bija saskaries ar dažādām grūtībām. „Luga ir absurda un neviennozīmīga. Esmu strādājis ar dažādām aktieru trupām, bet šo izrādi ar citu kolektīvu es neiestudētu – tas ir kompliments jūsu ģeniāliem aktieriem, kuri ļoti jāciena”.

Lomās: M. Samadahovs, V. Jancevičs, K. Sidina, Ž. Lubgāne, I. Kešiševa. Kostīmu māksliniece - J. Ļaha, scenogrāfs - E. Viļumovs, gaismu mākslinieks - S. Vasiļjevs.

Neparastas komēdijas pirmizrāde Daugavpils teātrī notiks nākamnedēļ, 30.maijā.


Написать комментарий