Jubilejas festivāls „Augšdaugava”: Lielais musturdeķis, latgaliešu dziesmas un dejas kopā ar viesiem no Maltas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, maijā Daugavpils novadā notiek Starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava”.

Šogad šis festivāls nosvinēja 20 gadu jubileju un tajā piedalījās ap 500 dalībniekiem ne tikai no Latgales, bet arī no Itālijas un saulainās Maltas.

Festivāla dalībniekiem šajā vasarīgi karstajā dienā tika piedāvāta plaša pasākumu programma – viņiem bija iespēja izbaudīt tautas kolektīvu koncertu uz Latgales sētas lielās skatuves un Latgales radošo kolektīvu koncertu Slutišķu ciemā.

Tāpat interesenti varēja apmeklēt dažādas radošās darbnīcas, kurās bija iespēja apgūt jaunas prasmes. Darbnīcās piedalījās gan pieaugušie, gan bērni.  

Pārdevēji piedāvāja ļoti daudzveidīgu produkciju. Piemēram, Taisa Briška, kura uz festivālu ieradās no Vidzemes, piedāvāja iegādāties „Laimes lelles”.

Protams, festivāla viesi varēja apskatīt Lielu Augšdaugavas musturdeķi, kuru vēlas pieteikt Ginesa rekordu grāmatai. Tiesa, tas pagaidām ir tikai 100 metrus garš, bet Naujenes Novadpētniecības muzeja pārstāvji ir pārliecināti, ka rekords tiks sasniegts.

Neskatoties uz karstu dienu, festivālu apmeklēja liels interesentu skaits. Pasākuma noslēgumā viņi varēja izbaudīt koncertu, kurā piedalījās viesi no Itālijas un Maltas. Itāļi dziedāja ļoti populāras dziesmas, tādēļ daudzi festivāla apmeklētāji dziedāja viņiem līdzi.

Aplausus un ovācijas izpelnījās ekstravagantu Maltas pārstāvju uzstāšanās, kura gaitā uz deju tika aicināti daudzi skatītāji, tostarp Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.



Написать комментарий