Latvijas Pilsoniskā alianse aicina Latgales NVO uz ceturto – noslēdzošo reģionālo konferenci Preiļos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Š. g. 28. maijā no plkst. 10.30 līdz 16.40 Preiļu Kultūras centrā, Raiņa bulvārī 24, notiks ceturtā - noslēdzošā biedrības „Latvijas Pilsoniskā alianse” rīkotā reģionālā konference „2014: atskaites punkts NVO attīstībā”  Latgales NVO, ziņo Līvānu novada portāls.

Konferencē aicināti piedalīties ikviena Latgales reģiona biedrība, nodibinājums, pašvaldību iestāžu vadītāji, NVO koordinatori, kā arī uzņēmēji, kuri atbalsta pilsoniskās sabiedrības aktivitātes. Pasākuma laikā konferenču dalībnieki tiks iepazīstināti:

  • ar  aktualitātēm un jaunākajiem datiem par notikušajām izmaiņām Latgales NVO sektorā. Latgales reģionā nozīmīgs organizāciju skaits ir reģistrētas Daugavpilī – 430 biedrības un nodibinājumi jeb 27% no organizāciju kopējā skaita reģionā. Būtiskas izmaiņas NVO skaitā ir notikušas Rēzeknes novadā - 2013. gadā kopumā tika reģistrētas 212 organizācijas jeb 13% no reģionā reģistrēto NVO skaita, kas ir par 71 NVO vairāk kā 2011. gadā. Tādējādi Rēzeknes novads ir otra pašvaldība Latgales reģionā ar lielāko biedrību un nodibinājumu skaitu. Savukārt Zilupē ir vismazākais biedrību un nodibinājumu skaits Latgalē un Latvijā kopumā - 2013. gadā  tika reģistrētas tikai piecas organizācijas, kas ir 0,3% no organizāciju kopējā skaita Latgalē un 0,04% no organizāciju kopējā skaita Latvijā.
  • ar sabiedrības līdzdalības aktivitātes mērījumiem pašvaldības ietvaros. Sabiedriski aktīvi ir gan tie cilvēki, kas organizē pasākumus, gan tie, kas piedalās www.manabalss.lv balsojumos, gan tie, kas brīvprātīgi ziedo savu laiku un zināšanas, lai palīdzētu citiem. Konferencē tiks sniegts ieskats, kā noteikt, kura aktivitāte ir pilsoniski nozīmīgākā demokrātiskā iekārtā.
  • ar instrumentiem Latgales biedrību un nodibinājumu stiprināšanai. Diskusijā par atbalsta instrumentiem NVO sektoram tiks sniegts ieskats pamatojumam par Latvijas nevalstisko organizāciju atbalsta fonda izveidi.

Konferencē piedalīsies:

Inta Šimanska - biedrība Latvijas Pilsoniskā alianse; Evija Caune - biedrība Latvijas Pilsoniskā alianse; Ineta Liepniece - Preiļu NVO centrs; Elita Teilāne - biedrība Biedrības Balvu novada attīstības veicināšanai SAVI; Olga Jesse -biedrība Erfolg; Aldis Adamovičs, -Preiļu novada dome; Anita Brakovska -Vārkavas novada dome; Ineta Brizga - Rēzeknes rajona kopienu partnerība; Jeļena Šaicāne - Sabiedrības integrācijas fonds; Āris Ālderis - Latvijas Lauku forums.

Konference ir projekta „Ilgtspējīgas pilsoniskās sabiedrības attīstības atbalsta un monitoringa sistēmas pilnveidošana Latvijā” aktivitāte, ko īsteno Latvijas Pilsoniskā alianse. Projekts tiek īstenots sadarbībā EEZ un Sabiedrības integrācijas fondu. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Par projektu „Ilgtspējīgas pilsoniskās sabiedrības attīstības atbalsta un monitoringa sistēmas pilnveidošana Latvijā“

Sākot ar 2013. gada janvāri eLPA uzsākusi īstenot Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu programmas „NVO fonds” iepriekš noteikto projekta: Ilgtspējīgas pilsoniskās sabiedrības attīstības atbalsta un monitoringa sistēmas pilnveidošana Latvijā īstenošanu. Projekta ietvaros plānots īstenot vairākus pasākumus, kas nodrošinās iespēju Latvijas NVO sektorā iegūt un analizēt datus par NVO sektoru, izstrādāt sistēmas, kas ļauj analizēt sabiedrības līdzdalības intensitāti un nodrošinās NVO sektora monitorēšanas sistēmas izveidi, lai precīzāk noteiktu jomas, kurās nepieciešams atbalsts NVO sektora pilnvērtīgai attīstībai Latvijā. Projekta ilgums ir 40 mēneši.

PROGRAMMA


Написать комментарий