Pēdējās maija dienas Daugavpils veltīs saviem mazajiem audzēkņiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mācību gada beigas skolās parasti ir saspringtākais laiks. Pedagogiem tā ir rezultātu apkopošana mācību gada beigās, bet skolēnu vairākumam – ilgi gaidīto vasaras brīvdienu gaidīšanas prieks.

Lai kārtējā mācību gada noslēgums būtu jautrs un priecīgs, Daugavpils Poļu kultūras centrs pēdējās skolas dienās ir sagatavojis virkni interesantu pasākumu Pilsudska v.n. Valsts poļu ģimnāzijas skolēniem.

Trešdien, 28. maijā Slāvu kultūras dienu ietvaros Poļu namā notiks skolēnu tikšanās ar Daugavpils dzejnieku Staņislavu Volodjko.

Ceturtdien, 29. maijā Poļu namā notiks vietējās teātra studijas pirmizrāde. Kā portālam Gorod.lv pastāstīja uzveduma režisore Milena Rožanska, pirmuzvedumu ar nosaukumu „Līkā pasaka” pēc šāda paša nosaukuma mūsdienu poļu lugas motīviem sākumā parādīs pieaugušiem skatītājiem: Pilsudska v.n. Valsts poļu ģimnāzijas skolēnu vecākiem.

Toties šī mācību gada pēdējā dienā, 30. maijā jauno teātra studijas aktieru centienus novērtēs skolēni. Pēc izrādes Poļu nama pagalmā notiks Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts svētku pasākums ar daudziem konkursiem, rotaļām, balvām un saldo galdu.


Написать комментарий