Dzejniece A.Rancāne: Jūtos glaimota, ka rindas no mana dzejoļa izvēlējās par Daugavpils pilsētas svētku devīzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, pēdējos gados Daugavpils pilsētas svētku galvenā devīze bija „Mana pils – Daugavpils”. Šogad šos vārdu papildina arī vārdi „Pilsēta ar māju sajūtu”.

Sazinoties ar dzejnieci un žurnālisti Annu Rancāni, portāla Gorod.lv korespondents noskaidroja, ka šo rindu autore priecājas, ka tās kļuvušas par Pilsētas svētku devīzi: „Jūtos glaimota, ka rindas no mana dzejoļa izvēlējās par Pilsētas svētku devīzi arī tāpēc, ka ilgu laiku dzīvoju Daugavpilī. Protams, kad man lūdza atļauju tās izmantot, man nebija iebildumu”.

Jāatzīmē, ka no 1989. līdz 2000.gadam A.Rancāne bija Muzikāli dramatiskā teātra redaktore, Daugavpils pagaidu valdības priekšsēdētāja palīdze, avīzes „Latgales laiks” redaktore, izdevuma „Latgolas Bolss” līdzredaktore, bet kopš 2000.gada dzīvo Rēzeknē.

Atgādināsim, ka, komentējot jaunu devīzi, Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska atzīmēja, ka tā netika izvēlēta nejauši: „Nav noslēpums, ka nav labākas vietas par mājām, kurp vienmēr gribās atgriezties no brauciena vai ceļojuma. Mēs neaicinām atstāt visu un atgriezties Daugavpilī. Mēs saprotam, ka tas nav reāli, bet vēlamies, lai vismaz Pilsētas svētkos šeit pulcētos visi, kuri dažādu iemeslu dēļ devušies uz dažādām pasaules valstīm un pilsētām”.


Написать комментарий