Daugavpils pilsētas dome saņēmusi vairāk nekā 130 priekšlikumus par pilsētas attīstības stratēģiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpils pilsētas domes komitejas konceptuāli atbalstīja Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam gala redakciju.

Todien Domes konferenču zālē notika arī stratēģijas publiskā apspriešana, kurā piedalījās ap 30 cilvēkiem, vairākums no viņiem bija pašvaldības darbinieki.

Visiem publiskās apspriešanas dalībniekiem tika piedāvāts aizpildīt anketas, kurās viņi varēja izteikt savu viedokli par stratēģiju. Kā arī Vienības laukumā pilsētniekiem bija iespēja iepazīties ar minētās stratēģijas pamatnostādnēm un līdz 26.maijam iesniegt savus priekšlikumus un ierosinājumus.

Telpiskās attīstības plānotāja Helēna Trošimova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka 28.maija rītā no pilsētniekiem bija saņemti 133 priekšlikumi, 18 no tiem izteica Daugavpils pilsētas domes deputāti.

Pēc Attīstības departamenta speciālistes vārdiem, priekšlikumos pilsētnieki komentē Daugavpils attīstības pamatvirzienus, pievērš uzmanību nepieciešamībai uzlabot autoceļus, piemēram, ceļus, kuri ved uz Krāslavu un Rēzekni. H.Trošimova uzskata, ka šie uzdevumi tiks izskatīti citos dokumentos, piemēram, teritoriālajā plānā.

Saņemtos priekšlikumus izskatīs darba grupa, bet pēc tam tie tiks nosūtīti Latgales plānošanas reģionam, un, ja iestāde tos atbalstīs, deputāti dokumentu atkal apstiprinās.

Jāatzīmē, ka Daugavpils pilsētas attīstības stratēģija 2014.-2030.gadam ir dokuments uz 80 lapām, kuru veido situācijas analīze, stratēģiskā daļa un perspektīvu apraksts.


Написать комментарий