Daugavpils pilsētas domē ir pārliecināti, ka zeme, uz kuras atrada dzīvnieku kaulus, pieder valstij

foto: Valsts Vides dienests
foto: Valsts Vides dienests

Daugavpils pilsētas domes vadība, 27.maijā notikušajā preses konferencē, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, lika saprast, ka valsts instances, kuras griezās pašvaldībā, lai izlemtu, ko darīt ar Križos (netālu no bijušā Gaļas kombināta) nesen atrasto dzīvnieku kaulu izgāztuvi, ir kaut ko sajaukušas.

Runājot par to, vai tika noskaidrots, kas ir zemesgabala, uz kura tika atrasti kauli, īpašnieks, un kas viņam vai pašvaldībai jādara, vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja: „Pašvaldība ir saņēmusi vēstules no Pārtikas un veterinārā dienesta un Daugavpils Reģionālās vides pārvaldes par to, ka pašvaldībai kā zemesgabala īpašniecei jāveic ar minētās izgāztuves likvidēšanu saistītie pasākumi. Taču nav zināms, kādus dokumentus pētīja institūcijas, jo likumīgais šī zemesgabala īpašnieks ir Finanšu ministrija, kuru pārstāv VAS „Valsts nekustamie īpašumi”. Protams, pašvaldība darīs visu iespējamo, lai palīdzētu valstij sakārtot minēto teritoriju”.

Savukārt Jānis Lāčplēsis, papildinot vicemēra teikto, atzīmēja sekojošo: „Lieta nav tikai valstī, kauliem ir faktiskais īpašnieks, tādēļ viņam vai tam, kas pārņēma īpašumu un kas var utilizēt kaulus, būs jārīkojas”.


Написать комментарий