Latgales zoodārza rīkoto Ģimenes svētku apmeklētāji varēs saņemt īpašas balvas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Maija nogalē Daugavpilī – Latgales zoodārzā – parasti tiek rīkoti Ģimenes svētki „Zoomaifest”.

Minētie svētki ir aizgūti no Vācijas. Daugavpilī tos rīko Latgales zoodārzs, biedrība „ERFOLG”, jauniešu sporta biedrība „Ielu vingrošana”, Latgales centrālās bibliotēkas filiāle bērnu bibliotēka „Zīlīte”. Pasākums tiek veltīts dabas atdzimšanai pēc ilgas ziemas un vasaras sagaidīšanai.

Pasākums „Zoomaifest” sestdien, 31.maijā, plkst.12:00 sāksies ar bērnu un jauniešu radošo kolektīvu koncertu. Interesentiem piedāvās arī piedalīties ekskursijās pa zoodārzu un apmeklēt vairākas radošās darbnīcas.

Kā ierasts, svētku ietvaros darbosies Mikroskopa stūrītis.

Aktīvākie bērni un pieaugušie varēs piedalīties sporta sacensībās un izcīnīt īpašas balvas – Artjoma Rudņeva (Daugavpils pilsētas futbolists, pirmais Latvijas futbolists Bundeslīgā, vācu „Hanoveres” spēlētājs) sporta formu un autogrāfu.

Tāpat svētku apmeklētājiem būs unikāla iespēja apmeklēt bruņurupuču skriešanās sacīkstes (Eiropas čempionāts).

Kā arī tiek plānots, ka pasākuma gaitā tiks paziņoti trīs purva bruņurupuču vārdi, kuri tiks palaisti brīvībā un tuvāko 100 gadu laikā apdzīvos Latgales ūdenstilpnes.   

Tās nav visas aizraujošas aktivitātes, kuras tiks piedāvātas pasākuma gaitā, tādēļ tā apmeklētājiem pozitīvas emocijas ir garantētas.


Написать комментарий