Narkotikas un prostitūcija piesaistījušas Lielbritānijas ekonomikai 10 miljardus mārciņu

foto: rumixer.com
foto: rumixer.com

Apmēram 10 miljardus mārciņu gadā Lielbritānijas ekonomikai piesaista narkotiku tirdzniecība un prostitūcija, paziņojis Apvienotās Karalistes Nacionālās statistikas dienests.

Prostitūcija ienes valstij 5,3 miljardus mārciņu, bet narkotikas – 4,4 miljardus mārciņu, ziņo Financial Times.

Statistikas dienests aprēķinājis, ka katra no 60,8 tūkst. Lielbritānijas prostitūtu 2009. gadā apkalpoja 25 klientus nedēļā, katrs vidēji maksāja 67,16 mārciņas. Valstī ir apmēram 37 tūkst. heroīna narkomānu. Narkotikas pārdošana par 37 mārciņām par gramu ienes 754 milj. mārciņu nedēļā, – vēsta vz.ru.

Atzīmēsim, ka Lielbritānija pirmo reizi sāka ņemt vērā prostitūcijas un narkotikas tirdzniecības daļu valsts ekonomikā. Šīm izmaiņām jāpalielina IKP par 5%.

„Ekonomika attīstās un mainās, bet statistikai jāprot to mērīt”, – domā Nacionālās statistikas dienesta galvenais ekonomikas konsultants Džo Graiss.

„Šīs izmaiņas izplatās visā pasaulē. Lielbritānijā šī reforma ļaus iegūt mūsdienu ekonomikas statistiku”, – viņš piebilda.   

Lielbritānija nav vienīgā valsts, kura ir atjaunojusi ekonomikas izmaiņu standartus. Nesen Itālija paziņoja, ka ņems vērā prostitūcijas un kokaīna tirdzniecības daļu ekonomikā. Tāpat rīkojās arī ASV, kas ļāva tām pērn pievienot IKP 3,6%.


Написать комментарий