Ukraina lūdz bruņojumu NATO valstīm

foto: unian.net
foto: unian.net

Drošības situācija Eiropā ir dramatiski mainījusies, un Ziemeļatlantijas līguma organizācijai jāreaģē uz to, stiprinot kolektīvo aizsardzību, tā NATO Parlamentārās Asamblejas pavasara sesijā Viļņā atzinis alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Viņš vēlreiz apliecināja gatavību pasargāt NATO sabiedrotos no uzbrukuma, taču aicināja dalībvalstis parūpēties par saviem aizsardzības budžetiem.  

NATO Parlamentārās asamblejas  sesija Viļņā pulcējusi vairāk nekā 600 dalībniekus no 28 NATO dalībvalstīm, kā arī delegātus un novērotājus no alianses partnervalstīm. Pasākumā piedalījās arī Ukrainas Nacionālās drošības padomes vadītājs Andrejs Parubijs, kurš aliansei lūdzis pavisam konkrētu palīdzību.

„Tagad mums ir vajadzīgs ne tikai padoms, pieredze un zināšanas, bet arī praktiska palīdzība. Mēs turpinām norādīt uz to mūsu Eiropas partneriem. Mums ir vajadzīgas pamatlietas: nakts redzamības ierīces, ķiveres un citi sīkumi. Mums ir vajadzīgas arī snaiperu šautenes. Mums noteikti vajag šo palīdzību, ja vēlamies atgūt teroristu pārņemtās teritorijas.

Jau vēstīts, prokrieviski noskaņotie kaujinieki ceturtdien virs pašu kontrolētās Slovjanskas notrieca jau trešo Ukrainas armijas helikopteru, nogalinot 12 Ukrainas karavīrus.

Iepriekš ziņots, ka šonedēļ aktīvas pretterorisma operācijas notika Doņeckas lidostā, kuru ieņēma prokremliskie separātisti, bet armijai to izdevās atgūt. Dzīvību zaudēja vairāki desmiti kaujinieku.

Tāpat, turpinoties Ukrainas armijas pretterorisma operācijām valsts austrumos, Doņeckā tikušas neitralizētas vairākas bruņoto separātistu grupas. Valdības bruņotie spēki Doņeckas lidostas rajonā arī sagrābuši mikroautobusu ar ieročiem.

31.05.2014 , 17:30

Nadežda Kalaus , LSM


Написать комментарий