Lielbritānijas parlaments katru gadu dzērieniem iztērē vairāk nekā 1,4 milj. mārciņu

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Pēdējo divu gadu laikā Lielbritānijas varas iestādes ir iztērējušas vairāk nekā 1,4 milj. mārciņu Vestminsteras pils bāriem un restorāniem, kurā notiek parlamenta sēdes. Par to teikts izplatītajā valdības finanšu atskaitē.

Saskaņā ar Lielbritānijas valdības atskaiti 2012. un 2013. gadā parlamentāriešiem tika iepirkts 76 tūkst. pudeļu vīna un vairāk nekā 33 tūkst. pintes (aptuveni 19 tūkst. litru) alus, ziņo ITAR-TASS. Turklāt atskaites periodā Vestminsteras pilij tika piegādāts 8,5 tūkst. pudeļu šampanieša un 2,1 tūkst. pudeļu viskija.

No valdības ziņojuma izriet, ka pēdējo gadu laikā deputāti arvien biežāk apmeklē parlamenta bārus un restorānus. Ja 2011. gadā Vestminsteras bāros tika pārdots alkohols par summu 370 tūkst. dolāru mēnesī, tad 2013. gadā šis rādītājs pieauga par 50 tūkst. dolāru, – ziņo ruconnect.co.uk.

Oficiālajam Parlamenta pārstāvim ir izskaidrojums: „Lieta ir apstāklī, ka Vestminsteras pils ir ļoti populāra pieņemšanu, banketu un vakariņu vieta. Pasākumu un viesu skaits līdz ar katru gadu pieaug, atbilstoši tam pieaug arī izdzertā alkohola daudzums”.


Написать комментарий