Brīvdienas Daugavpilī: Ģimenes svētki zoodārzā un Bērnu aizsardzības dienai veltīts koncerts laukumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sinoptiķi brīvdienās sola ievērojami siltāku laiku, bet tas nozīmē, ka tās varēs pavadīt dabā.

Piemēram, apmeklēt Latgales zoodārzu, kur sestdien, 31. maijā plkst. 12:00 sāksies tradicionālie ģimenes svētki Zoomaifest. Šie svētki ir nākuši no Vācijas un ir veltīti dabas atdzimšanai pēc aukstās ziemas un siltās vasaras sagaidīšanai. Tos sadarbībā ar Latgales zoodārzu rīko Vācu biedrība „Erfolg” ar pašvaldības atbalstu.

Zoomaifest sāksies ar bērnu un jauniešu radošo kolektīvu koncertu. Visi svētku apmeklētāji varēs piedalīties ekskursijā pa Latgales zoodārzu un daudzās radošajās darbnīcās. Zinātkārākajiem strādās Zinātnes stūrītis, kurā ar mikroskopa palīdzību varēs novērot acīm neredzamo dzīvi.

Aktīvākie bērni un pieaugušie varēs piedalīties sporta sacensībās un iegūt speciālas balvas: Daugavpils futbolista Artjoma Rudņeva sporta formu un autogrāfu, kuru sniedza Vācijas vēstniecība Latvijā. Atgādināsim, ka Artjoms uz šodienu ir pirmais futbolists, kurš ir iekļuvis Bundeslīgā, bet spēlē viņš Vācijas „Hannoveres” sastāvā.

Par galveno svētku notikumu, protams, kļūs bruņurupuču skrējiens. Turklāt tiks nosaukti triju purva bruņurupuču vārdi, kuriem tuvākajos 110 gados būs jāvada vairākas savu sugas brāļu grupas, kuras drīzumā tiks izlaistas ūdenstilpnēs.

Sestdienas vakarā varēs apmeklēt šīs sezonas Daugavpils teātra pēdējo uzvedumu. Par to kļūs jautra komēdija latgaliešu valodā pēc Viljama Šekspīra darba motīviem „Sapnis vasaras naktī”. Izrādes sākums plkst. 18:30.

Svētdien, 1. jūnijā Bērnu un jaunatnes centrs „Jaunība” aicina uz tradicionālo Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltītu koncertu, kurš notiks Vienības laukumā. Te ikviens varēs noskatīties spilgtos Centra kolektīva priekšnesumus, piedalīties jautrās stafetēs un konkursos, kā arī saņemt nelielas balvas.

Jaukas brīvdienas!


Написать комментарий