«Nepilsoņu kongress» sadarbojies ar dārgu un slavenu Londonas PR aģentūru

foto: Delfi
foto: Delfi

Kamēr Latvijā organizācijas "Nepilsoņu kongress" aktivitātes visbiežāk izpaužas kā mazskaitlisks protests pie Saeimas vai valdības, ar daudz plašāku vērienu organizācija darbojas starptautiskā līmenī, svētdien ziņo "Nekā personīga".

Lai apgalvojumus par krievu cilvēktiesību pārkāpumiem un diskrimināciju Latvijā paceltu starptautiskā līmenī, "Nepilsoņu kongresam" sniedz pakalpojumus Londonas sabiedrisko attiecību aģentūra "Bell Pottinger". Tā ir pasaules slavena PR aģentūra, kuras pakalpojumus atļaujas tikai ļoti turīgi klienti. Zīmīgi, ka aģentūra ir Eiropas Savienības acīs spodrinājusi tēlu arī Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmam, norāda raidījums.

"Nepilsoņu kongresa" pārstāvji apgalvo, ka nav maksājuši par aģentūras pakalpojumiem. Tajā pašā laikā nozares speciālisti stāsta, ka Krievijas valdība Londonas lobija firmām ir maksājusi milzīgas naudas summas.

Londonā bāzētā aģentūra "Bell Pottinger" ir pasaules smagsvars sabiedrisko attiecību jomā. Uzņēmums sniedz pakalpojumus visos kontinentos, izņemot Antarktīdu. "Bell Pottinger" ir neapšaubāmi viens no lielākajiem spēlētājiem Anglijas PR tirgū. Aģentūras valdes priekšsēdētājs ir Timotijs Džons Lejs Bells jeb Lords Bells. Viņš ir britu sabiedrisko attiecību guru. Bela veidotās priekšvēlēšanu kampaņas savulaik bruģēja uzvaras ceļu Anglijas dzelzs lēdijai Margaretai Tečerei, noskaidrojis "Nekā personīga".

Nepilsoņu kongresa valdes priekšsēdētāja un Saskaņas centra biedre Elizabete Krivcova raidījumam stāstīja, ka "vienkārši mēs iepazināmies ar vienu no viņu darbiniekiem, kuram bija interese palīdzēt mums un kādu laiku palīdzēja. Pēc tam tā interese pārtrūka un mūsu sadarbība ir beigusies."

Krivcova apgalvo, ka "Bell Pottinger" ir pats uzrunājis un piedāvājis savus pakalpojumus. "Nepilsoņu kongresu" atbalstot daudzi gan Latvijā, gan arī Lielbritānijā – sākot no vienkārša strādnieka līdz pat ministram. Patlaban ar šo PR kompāniju sadarbības vairs neesot.

"Bell Pottinger" atbildīgā darbiniece ar "Nepilsoņu kongresu" ir Olga Babakova. Viņa ir norādīta kā aģentūras kontaktpersona preses relīzēm ārvalstu medijiem, kas informē par Latvijas nepilsoņu aktivitātēm. Tāpat Babakova, visticamāk, ir palīdzējusi organizācijas darboņiem sasniegt vajadzīgo rezultātu starptautiskajās institūcijās. Piemēram, ANO cilvēktiesību komitejā. Uz Babakovas vārda ir reģistrēta arī interneta vietne "Noncitizens.eu". Tajā ikviens starptautiskā līmenī var parakstīt petīciju, lai pieprasītu Latvijas nepilsoņiem tādas pašas tiesības kā pilsoņiem. Kampaņa gan nevedas. Līdz šim parakstījušies nepilni divi tūkstoši cilvēku.

"Bell Pottinger" neatbildēja par sadarbību ar Latvijas "Nepilsoņu kongresu". Bet Olga Babakova esot palīdzējusi nepilsoņiem organizatoriskos jautājumos.

Olga Babakova gan nav tikai ievērojamas PR aģentūras darbiniece. Viņas tēvs ir Aleksandrs Babakovs – Krievijas parlamenta deputāts un prezidenta Vladimira Putina sūtnis tautiešu jautājumos. Visticamāk, ka tā nav sagadīšanās un tieši tādēļ "Nepilsoņu kongress" ir sadarbojies ar Londonas aģentūru, norāda "Nekā personīga".


Написать комментарий