R. Joksts nepiekrīt komitejas kolēģu viedoklim un nevēlas komentēt viņu rīcību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Daugavpils domes 3. jūnija Mājokļu komitejas sēde bija pietiekami ilga un emocionāla, jo māju iedzīvotāji, kuri izšķīrās par renovāciju ar 80% domes līdzfinansējumu, kā uz dokumentu noformēšanas brīdi paredzēja domes noteikumi, uzzināja, ka ierobežotā pilsētas budžeta dēļ viņiem tagad pienākas tikai 60% līdzekļu.

Pēc klātesošo argumentu noklausīšanās deputāts Reinis Joksts sākumā piedāvāja atlikt lēmumus par finansējuma izdalīšanu divu māju renovācijai, tomēr, kad šis priekšlikums netika atbalstīts, balsojumā par iepriekš sagatavotajiem lēmumiem atturējās. Turklāt ar balsu vairākumu lēmumi tika pieņemti.

Portālam Gorod.lv R. Joksts paskaidroja, ka balsošanas laikā atturējās, jo nevar balsot par to, par ko nav pārliecināts. Šajā gadījumā deputāts uzskata, ka šīs problēmas juridiskā puse jāizskata vēlreiz. Tāpat deputāts atzīmēja, ja šie lēmumu projekti tā ietekmē pilsētas budžetu, bija jāskatās, ko konkrēti šajā gadījumā var izdarīt šogad.

Atbildot uz jautājumu, kā viņš novērtē domes lēmumu samazināt līdzfinansējumu renovācijai no 80% līdz 60%, R. Joksts atzīmēja, ka acīmredzot lēmums tika pieņemts saskaņā ar esošo budžetu un pamatojoties uz pastāvošajām iespējām. Runājot par balsošanu par 60% finansējuma piešķiršanu mājām, kuras ir iesniegušas pieteikumus iepriekšējo noteikumu darbības laikā, kuri paredzēja domes līdzfinansējumu 80% apmērā, R. Joksts atzīmēja, ka tā ir strīdīga nianse, un juridiskais aspekts prasa uzmanīgu atkārtotu izpēti.

Iespējams, lai atrastu budžetā līdzekļus tam līdzfinansējuma apjomam, kurš iedzīvotājiem pienācās iepriekš, diviem komitejas locekļiem – Vladislavam Bojarūnam un Jurijam Zaicevam bija jāatsakās no budžeta līdzekļiem, kuri tika viņiem izdalīti latviešu valodas apgūšanai? Uz šo jautājumu R. Joksts neatbildēja un nevēlējās komentēt citas savu kolēģu darbības, piemēram, faktu, kādēļ komitejas priekšsēdētāja V. Bojarūna vietā sēdi faktiski vadīja Pēteris Dzalbe.


Написать комментарий