Uz otro mēģinājumu noteikt Daugavpils māju īpašuma tiesības pastāv vairāk cerību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, pēc Daugavpils domes iniciatīvas pērnā gada beigās sākās vērienīga kampaņa, kuras mērķis bija, lai daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji pārņemtu daudzdzīvokļu māju pārvaldi (un pēc saviem ieskatiem to kādam nodotu), un šī gada sākumā šī kampaņa beidzās bez rezultātiem: notika apmēram 150 sanāksmes, un tika pieņemti tikai atsevišķi lēmumi.

Kā iepriekš ziņoja vicemērs Pēteris Dzalbe, iedzīvotājiem jānosaka īpašuma tiesības, lai justos kā pilntiesīgi īpašnieki un izdevīgāk plānotu sava īpašuma uzturēšanas un apkalpošanas izdevumus. Tomēr māju iemītnieki šim solim nebija gatavi, un tika nolems pārtraukt sapulču rīkošanu. Turklāt, kā izrādījās, kad iedzīvotāji iepazinās ar jaunajiem līgumiem, viņi nepiekrita dažiem formulējumiem.

Atbildot uz portāla jautājumu, kāda situācija ar sapulču rīkošanu ir patlaban, DzKSU vadītājs Jevgeņijs Olenovs paziņoja, ka patlaban sapulces par māju pārvaldes nodošanu nenotiek, ja iedzīvotāji nav to iniciatori. „No mūsu puses šobrīd šādas iniciatīvas nav. Patlaban notiek pēdējo līguma punktu saskaņošana. Ceru, ka šī prakse tiks atjaunota, jo kaut kad šim procesam jānotiek”, – atzīmēja J. Olenovs.

Precīzu sapulču norises datumus DzKSU vadītājs nenosauca un atzīmēja, ka ir sākusies vasarnīcu un atvaļinājumu sezona, tādēļ acīmredzot būs grūti nodrošināt kvorumu. Lai darbs atkal nenotiktu bez rezultātiem, uzņēmums sastādīs jaunus grafikus un sāks ar mājām, kurās dzīvokļu skaits ir mazāks, lai paskatītos, kāda būs iedzīvotāju aktivitāte.

J. Olenovs pauda cerību, ka šogad sapulces notiks, bet kādi būs to rezultāti, rādīs laiks. Daudzi pilsētnieku priekšlikumi par līgumiem ar DzKSU tika ņemti vērā, un, kā cer uzņēmuma vadītājs, otrais mēģinājums būs veiksmīgāks.

Runājot par to, kas jaunajos līgumos ir kardināli mainījies, J. Olenovs paziņoja, ka ir iekļauti momenti, kuri ir saistīti ar ciešāku DzKSU un iedzīvotāju sadarbību. Tāpat precizēts, ka DzKSU uzņemsies atbildību kā apkalpojoša un pārvaldes organizācija, kāds būs minimālais un papildus darbu un pakalpojumu apjoms, un uz kāda pamata tie notiks un tiks sniegti.


Написать комментарий