Daugavpils Centrālajā parkā aizritējuši Bērnības svētki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 3.jūnijā, Daugavpils Centrālajā parkā notika Bērnības svētki, kuru galvenie viesi bija jaunie vecāki ar maziem bērniem.

Pēc Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas Helēnas Soldatjonokas vārdiem, šo svētku mērķis bija pateikties un atbalstīt tos cilvēkus, kuri dibina ģimenes un audzina bērnus.

 „Tas ir simboliski, ka Pilsētas svētki sākas ar Bērnības svētkiem. Daugavpilī dzimušo bērnu skaits ir par 86 bēriem lielāks, nekā pērn – Daugavpilī piedzimuši 560 jaunie pilsētnieki”, atzīmēja H.Soldatjonoka.

Pilsētas vadības vārdā jaunos vecākus sveica arī Domes lietu pārvaldniece O.Jesse.

Arī šogad nenotika gājiens ar bērnu ratiņiem, taču klātesošo uzmanībai piedāvāja Bērnu attīstības centra „Saules stariņi” organizēto koncertu, kurā piedalījās bērni vecumā no 4 mēnešiem līdz 16 gadiem.

10 mēnešu veco dvīņu Milānas un Katrīnas mamma Vika pastāstīja portālam Gorod.lv, ka ir priecīga par iespēju piedalīties šāda veida svētkos

Vecāki labprāt fotografēja bērnus kopā ar dažādu pasaku tēliem. Savukārt mūsu fotogrāfam bija iespēja nofotografēt pusgadu veco Danilu un viņa mammu Anastasiju kopā ar draugiem – 4 mēnešus veco Iļju un viņa mammu Tatjanu. Pēc mammu domām, šādi svētki jārīko nevis reizi gadā, bet daudz biežāk.

11 mēnešus vecās Aleksandras vecāki – Valērija un Pjotrs – bija izrotājuši bērnu ratiņus ar baltām un rozā puķēm. Kopumā viņi uztaisīja 150 puķes, kuru vidū bija skaists „tauriņš” – meitiņa Aleksandra.

Atgādināsim, ka arī šogad Bērnības svētku ietvaros Daugavpils pilsētas domes pārstāvi sveica ģimenes, kuras ir deklarētas un dzīvo Daugavpilī un kurās periodā no 2013.gada 1.maija līdz 2014.gada 1.maijam dzima bērniņi.

Tradicionāli šie svētki tika svinēti 1.jūnijā, taču šogad sakarā ar nepieciešamību nokārtot dažādas formalitātes, kuras bija saistītas ar līdzekļiem simboliskām dāvanām, kuras pasniedza jauniem vecākiem, pasākums notika 3.jūnijā.



Написать комментарий