Daugavpils Ziemeļu rūpniecības zonas rekonstrukcijas gaitā nākas saskarties ar neparedzētiem apstākļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome ir sagatavojusi un iesniegusi izskatīšanai grozījumus projektā „Daugavpils pilsētas Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras attīstība”.

Iepirkumu procedūras rezultātā projekta budžetā ir radies ietaupījums, ko Daugavpils pilsētas dome ir lūgusi novirzīt papildus būvdarbu apjoma izbūvei, kas ir būtiski aktivitātes īstenošanai un projekta mērķa sasniegšanai, ziņo pašvaldība. Papilddarbu apjomā ir iekļauta ūdensvada rekonstrukcija, virsējā ceļa saguma kārtas izbūve, ceļa zīmju uzstādīšana, nožogojuma izbūve u.c. būvdarbi Ziemeļu industriālās zonas infrastruktūras uzlabošanai.

Būvdarbi objektā tika uzsākti 2014.gada martā, pēc ceļu seguma demontāžas ir uzsākta pazemes komunikāciju izbūve. Pašvaldībā atzīmē, ka objekta izbūvē ik dienas nākas saskarties ar neparedzētiem apstākļiem, kas atklājas demontāžas procesā, cauruļvadi, būvgruži, siltumkameras, u.c. pazemes komunikācijas, par ko nav atzīmju nedz topogrāfijā, nedz tehniskajā projektā.

Valsts  attīstības aģentūra ir akceptējusi grozījumu projektu ar dažiem nosacījumiem un to izpildes gadījumā izdevumus varēs attiecināt no projekta budžeta līdzekļiem. Projekts tiks īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētās aktivitātes ietvaros. Projekta kopējais attiecināms finansējums ir 4 329 098 EUR, no tiem, Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 3 436 476 EUR, pašvaldības līdzfinansējums – 762 749 EUR un valsts budžeta dotācija 129 873 EUR. Projektu plānots īstenot līdz 2015.gada jūlijam.


Написать комментарий