Vēl šis pētījums atklāja, ka katrs sestais vecumā virs 30 gadiem aptaujātais autovadītājs paļautos uz saviem vecākiem, ja spēkratam kas salūztu.

Tā kā Lielbritānijā uz ceļiem ikdienas notiek ap septiņtūkstoš ķibeļu, aptaujas autori secina, ka nav brīnums, ka cilvēki kļūst arvien atkarīgāki no dažādiem palīdzības dienestiem.

Tāpat tehnisko likstu skaitam ir tendence pieaugt, jo auto īpašnieki arvien vājāk spēj atklāt savu spēkratu potenciālās problēmas, liecina aptauja. Aptuveni trešdaļa respondentu pilnībā paļaujas tikai uz valsts ikgadējo transportlīdzekļu tehnisko apskati un automobilim remontē savu tikai tajā atklātos defektus. Kā uzsver pētījuma autori, cilvēki ar šādu pārliecību neņem vērā tos aspektus, kurus tehniskajā apskatē nepārbauda, kā arī nerēķinās, ka veiksmīgi izieta apskate negarantē auto ekspluatāciju bez problēmām turpmāko gadu.

"Ir skumji, ja tik liela daļa britu autovadītāju nezina pamatlietas par automobiļa apkopi, īpaši pat tik elementāru lietu, kā atvērt motora pārsegu," norāda Dans Vūdvards, "Kumho" Lielbritānijas pārstāvniecības zīmola pārvaldnieks. "Pamatzināšanas par automobiļa darbību nodrošinātu to, ka autovadītājs laicīgi atpazīst brīdinājuma signālus un tādējādi uzlabo kopējo satiksmes drošību. Iespējams, britiem jāatgriežas pie saknēm," retoriski rezumē Vūdvards.