Latvijas Saeimas deputāti apmeklēja DU un apsprieda augstākās izglītības reformu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 3.jūnijā, Daugavpils Universitātē (DU) notika Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izbraukuma sēde.

Komisijas pārstāvji ieradās pilsētā pēc DU rektora Arvīda Barševska uzaicinājuma, lai apspriestu aktuālos jautājumus un reģionālo augstskolu un zinātnisko centru attīstības perspektīvas.

Komisijas vadītāja Dana Reizniece – Ozola atzīmēja, ka galvenais jautājums, par kuru tiks diskutēts, būs gaidāmā augstākās izglītības reforma. Tās mērķis ir kvalitatīvas, konkurētspējīgas izglītības nodrošināšana.

Nav noslēpums, ka augstākās izglītības struktūra mūsu valstī neapmierina valsts attīstības vajadzības, dažās jomās – sociālo un humanitāro zinātņu jomās – studentu skaits ir ļoti liels, bet citās studētgribētāju ļoti pietrūkst. Viena no problēmām ir arī pārāk liels Latvijā esošo augstskolu skaits.

Savukārt DU rektors pasniedza viesiem nelielas oriģinālas dāvanas – ekoloģiski tīru zāļu tēju, kuru augstskolas studenti savāca Daugavas krastos. Akadēmiķis A.Barševskis paskaidroja, ka tējas sastāvā ir 5 ingredienti, kuri simbolizē DU fakultāšu skaitu.

Saeimas komisijas pārstāvjiem pastāstīja par DU sasniegumiem, problēmām un nākotnes plāniem. Rektors ir pārliecināts, ka DU gaida perspektīva nākotne, jo tajā tiek veidota jaunu un ambiciozu cilvēku komanda.

Saeimas deputāti vizītes ietvaros tikās arī ar pilsētas Domes vadību un pašvaldības struktūru pārstāvjiem, kā arī apmeklēja DU Biotehnoloģiju laboratoriju, Marka Rotko mākslas centru un Latviešu kultūras centru.



Написать комментарий

Atkal kārtējā DU izrādīšanās...!
Lai paši likvidē profesoru ,,kasīšanos" savā starpā fakultātēs....kauns!
Lai studentiem,kas mācās par saviem līdzekļiem arī māca tā,ka nav kauns
par savu samaksāto naudiņu.....atklāti pateikt jau bail,ka
daudzi pasniedzēji tikai nomuļļā savu stundu pāri,lai piepelnītos....
Nesaukšu konkrētus uzvārdus,bet maksāt naudu un lekcijā izdzirdēt to,kas
sen zināms un rakstīts vai katrā b-kas grāmatā - tas tomēr nav augstskolas
līmenis-piedodiet,kungi!!!
Šobrīd DU visaugstāk vērtē krievu filoloģijas un kultūrvēstures profesorus!
Klausīties viņu lekcijas ir liels gandarījums....Paldies īpašs Annai Stankevičai,
prof.F.Fjodorovam un citiem šīs fak.pasniedzējiem !!!