Lielākā daļa pilsētnieku priekšlikumu iekļauta Daugavpils pilsētas attīstības stratēģijā 2014.-2030.gadam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Publiskās apspriešanas laikā – no 2014.gada 22.aprīļa līdz 2014.gada 26.maijam – tika organizēta sabiedriskā apspriede pilsētas domes telpās, kur tika uzklausīti iedzīvotāju iebildumi un priekšlikumi par Daugavpils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2014.-2030.gadam 1.redakciju.

Saskaņā ar pilsētas Domes informāciju, sabiedrisko apspriedi apmeklēja 36 iedzīvotāji. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemti un izvērtēti 148 priekšlikumi. Pēc publiskās apspriešanas sabiedrības iebildumi, komentāri un priekšlikumi tika izvērtēti kopā ar pilsētas domes vadību, kā arī pārvalžu un nodaļu nozaru speciālistiem.

Lielākā daļa iebildumu un priekšlikumu (58,1% jeb 86 komentāri) tika ņemti vērā,  41 komentārs (27,7% no visiem)  tika daļēji ņemts vērā un 21 komentārs (14,2% no visiem) netika iekļauts Stratēģijas redakcijā, jo tie neattiecās tieši uz attīstības plānošanas dokumentu, bet gan uz pašvaldības ikdienas darbu, tāpēc tika nodoti pašvaldības vadības darba uzlabošanai, paskaidroja pašvaldībā.

Atgādināsim, ka plānošanas dokuments tiek izstrādāts ESF projekta ietvaros. Dokumenta gala redakciju bija plānots apstiprināt pagājušajā Domes sēdē, bet jautājums tika noņemts no izskatīšanas, jo tika saņemti daudzi pilsētnieku priekšlikumi un papildinājumi.


Написать комментарий