Laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēta vēl vienā Daugavpils izglītības iestādē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 4.jūnijā, Daugavpils Celtnieku profesionālajā vidusskolā bija pulcējušies vairākas augsti stāvošās personas.

Vienā no vidusskolas korpusu fundamentā tika svinīgi iemūrēta laika kapsula. Pasākumā piedalījās izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, kā arī Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis un 1.vicemērs Jānis Dukšinskis. Viesu vidū bija arī projektētāji un celtnieki.

Izglītības un zinātnes ministre savā runā atzīmēja, ka var celt ne tikai mājas, bet arī sapņus un novēlēja, lai tie noteikti piepildītos.

Pēc vairākām uzrunām kapsulā tika ielikts vēstījums nākamajām paaudzēm, kuru parakstīja ministre I.Druviete, Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore I.Ostrovska, kā arī vidusskolas studente un pasniedzējs. Kapsula tika iemūrēta, un augsti stāvošie viesi devās apskatīt būvobjektu.

Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas projektu vadītāja Irina Bakša paskaidroja portālam Gorod.lv, ka minētā vidusskola ir viena no 11 mūsu valsts vidusskolām, kurām radās iespēja ES projekta ietvaros uzbūvēt veselu mācību kompleksu. Šim mērķim tika iedalīti 9,5 miljoni eiro, valsts finansējums sastāda 14%, bet Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējums – 86%. Vidusskolā plānots izveidot mācību kompleksu, kuru veidos 5 ēkas – Informāciju centrs, divi mācību kompleksi, viesnīca un darbnīcas.

Pēc I.Bakšas vārdiem, sagatavošanas darbi tika uzsākti 2012.gadā, savukārt visiem būvdarbiem jābūt pabeigtiem līdz 2015.gada 31.jūlijam.



Написать комментарий