Deputāti vēlas kontrolēt, kas un par kādu summu izstrādā programmas PAS „Daugavpils siltumtīkli” vajadzībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

5.jūnijā Finanšu komitejas sēdē Daugavpils pilsētas domes deputāti atbalstīja lēmumu noslēgt ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” deleģēšanas līgumus jaunā redakcijā.

Sakarā ar jaunu dokumentu, kas reglamentēs uzņēmuma darbību, deputātiem bija radušies vairāki jautājumi. Dmitrijs Rodionovs lūdza paskaidrot, ko nozīmē līgumā iekļautais punkts par to, ka uzņēmumam jāizstrādā jaunas siltumapgādes programmas un jāiesniedz tās apstiprināšanai Domes sēdē, tāpat viņš jautāja, kas tieši izstrādās dokumentus – uzņēmums vai tiks piesaistīta kāda firma.  

Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka minētais dokuments nereglamentē, kā notiks šis process. Savukārt Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītāja Lilija Rēķe paziņoja, ka, ja PAS „Daugavpils siltumtīkli” ir attiecīgi speciālisti, viņi var izstrādāt dokumentus patstāvīgi, ja šādu speciālistu nav, izdevīgāk būtu iegādāties šo pakalpojumu. Uzņēmumam ir sava koncepcija, tās darbības termiņš beigsies šogad, tādēļ sāk izstrādāt jaunu koncepciju. Šāda veida programmas tiek izstrādātas uz 3 gadiem un vairāk, tādēļ nav lietderīgi algot šāda veida pastāvīgu darbinieku, paskaidroja nodaļas vadītāja. 

Atbildot uz deputātu jautājumiem par to, kā viņi varēs kontrolēt iespējamo iepirkuma procedūru par plānošanas dokumentu izstrādes pakalpojuma sniegšanu, L.Rēķe paziņoja, ka deputāti var sekot līdzi publikācijām par iepirkuma izsludināšanu.

Vicemērs Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka uzņēmumā jābūt speciālistam, kas varētu izstrādāt programmu un būtu par to atbildīgs. Tomēr šo viedokli atbalstīja ne visi deputāti, kuri bija pārliecināti, ka viens cilvēks netiks galā ar šādu darba apjomu.

Savukārt Rita Strode atzīmēja, ka, ja deputātiem radīsies šaubas par iespējamā pasūtījuma cenu, Domes priekšsēdētājs vienmēr var brīdināt par šāda veida situāciju.

Deputāts Anatolijs Gržibovskis precizēja, kādai jābūt līgumcenai, lai to nevajadzētu saskaņot, un saņemot ne visai pārliecinošo atbildi, lūdza līdz Domes sēdei sagatavot minēto informāciju.

Jāatzīmē, ka pērnā gada nogalē PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbības un attīstības stratēģija tika atbalstīta Finanšu komitejas sēdē, taču no apstiprināšanas tika noņemta.


Написать комментарий