Grieķija ar Gazprom vienojusies par gāzes cenu

foto: greecetoday.ru
foto: greecetoday.ru

Saskaņā ar parakstīto līgumu Krievijas gāzes cena Grieķijai sastādīs 396 dolārus par 1 tūkst. m3. Līgums tika noslēgts Krievijas un Grieķijas starpvaldību vienošanās ietvaros par gāzes piegādi līdz 2016. gadam ar pagarinājumu uz 10 gadiem.

Kā atzīmēja Grieķijas–Krievijas kopuzņēmuma direktors Georgijs Čelikidi, pārrunas notika normāli, līguma struktūra pilnā mērā apmierina gan grieķus, gan Gazprom, – ziņo facenews.ua.

Līgums paredz ikgadējās dabas gāzes piegādes no 2016. gada 2 miljardu m3 apjomā. Ja Grieķijai būs nepieciešams lielāks gāzes apjoms, tā var paņemt tik, cik ir nepieciešams. Čelikidi uzsvēra, ka šis līgums ir vēl vairāk nostiprinājis sadarbību ar Krieviju, kura arī patlaban tiek realizēta „pietiekami augstā līmenī”.

Krievija piegādās Grieķijai gāzi pa maģistrālo gāzes vadu caur Bulgāriju. Iespējams, ka nākotnē Grieķija uzbūvēs atzaru no galvenās Dienvidu plūsmas maģistrāles. Tas ļaus Grieķijai būt ne tikai par tranzītvalsti, bet arī iegūt labu gāzes piegādes alternatīvu gadījumā, ja piegādes tiks pārtrauktas caur Ukrainu, paziņoja Čelikidi.

Eiropas Savienība cer apturēt „Dienvidu plūsmas” būvniecību

Dienvidu plūsma iet caur Bulgāriju, Serbiju, Ungāriju un Austriju. Tieši ar Sofijas palīdzību ES cer apturēt gāzes vada būvniecību. Maija beigās Eiropas Komisijas priekšsēdētājs pieprasīja no Bulgārijas apturēt būvniecību, jo Brisele izmeklē Bulgārijas „Dienvidu plūsmas” posma būvniecības tenderi. Tenderī uzvarēja divas struktūras – Bulgārijas „Gazprojekt Dienvidi” un „Strojtransgaz”, kurš pieder Krievijas oligarham, vienam no tiem, kuru pieskaita pie „Putina draugiem” – Genādijam Timčenko. 

 


Написать комментарий