Latvijai tuvojas gaiss no Arktikas. Nedēļas nogalē sola ļoti aukstu laiku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šīs nedēļas otrajā pusē Latviju sasniegs vēss gaiss no Arktikas. Iespējams, ka nedēļas nogale būs auksta un gaisa temperatūra vietām valstī nepārsniegs +10 grādu, liecina "Global Forecast System" prognoze.

Otrdien Latvijā gaidāms visai saulains laiks, vairāk mākoņu būs valsts austrumos, kur īslaicīgi līs un vietām dārdēs pērkons. Pūtīs brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tādēļ gaisa temperatūra piekrastē nav gaidāma augstāka par +15..+20 grādiem, pārējā valstī gaiss sasils līdz +21..+25 grādiem.

Arī trešdien gaidāms lielākoties saulains laiks, vējš būs lēnāks un gaisa temperatūra pakāpsies par grādu augstāk, lai gan naktī vietām Kurzemē gaiss atdzisīs līdz +7 grādiem.

Paredzams, ka ceturtdien būs daudz mākoņu, īslaicīgi līs, vietām iespējams pērkona negaiss, un gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +24 grādus.

Piektdien un sestdien Kurzemes piekrastē ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās var sasniegt 20 vai pat nedaudz vairāk metru sekundē, vējš atnesīs aukstāku gaisu, gaidāms arī lietus. Tuvojoties brīvdienām, prognoze tiks precizēta.

Līdz arktisko gaisa masu ienākšanai Latvijā saglabāsies augsta saules ultravioletā radiācija, tādēļ laika periodā no plkst.11 līdz 16 jāievēro īpaša piesardzība, uzturoties saulē.


Написать комментарий