Sanktpēterburgā jau trešo reizi notiks Latgales kultūras festivāls

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

No 13. jūnija līdz 15. jūnijam Sanktpēterburgā notiks Latgales kultūras festivāls, ziņo Balvu novada portāls.

Festivāls tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas, pateicoties veiksmīgai Latgales Reģiona attīstības aģentūras un Latgales Plānošanas reģiona sadarbībai ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā un Sanktpēterburgas Kirova Centrālo kultūras un atpūtas parku.

„Jau vairāku gadu garumā tiek veikts mērķtiecīgs darbs, lai popularizētu Latgales reģiona tūrisma piedāvājumu Krievijā, tas nes arī savus augļus – ar katru gadu tūristu plūsma no Krievijas Federācijas arvien pieaug, ” atzīmē Latgales Reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs. „Trešo gadu pēc kārtas tiek rīkots Latgales kultūras festivāls, Latgales reģions regulāri tiek prezentēts tūrisma izstādēs Sanktpēterburgā, tiek rīkotas arī mārketinga kampaņas un infotūres Sanktpēterburgas žurnālistiem un tūrisma operatoriem.” Popularizēt Latgales tūrisma piedāvājumu Sanktpēterburgas iedzīvotājiem ar dziesmām, dejām un rotaļām dosies folkloras kolektīvs „Ilža” no Ciblas novada un postfolkloras grupa „Rikši” no Rēzeknes, savukārt seno amatu tradīcijas demonstrēs vairāk nekā 30 dažādās nozarēs strādājošie amatnieki – keramiķi, audējas, kalēji, maizes cepēji, pinēji un citi, tajā skaitā Balvu novada pārstāvis - Dainis Rakstiņš no Bērzpils ar paša brūvēto alu.

13. jūnijā Latgales dienu ietvaros pasākums norisināsies Latvijas Republikas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā. Pieņemšana konsulātā tiek rīkota priekš tūroperatoriem, masu mediju pārstāvjiem, kā arī augstiem viesiem no ārvalstu pārstāvniecībām un Sanktpēterburgas pilsētas administrācijas. Pasākumā tiks izplatīta arī tūrisma informācija par Balvu novadu.

Savukārt 14. un 15. jūnijā visas dienas garumā pasākums norisināsies Sanktpēterburgas Kirova vārdā nosauktajā centrālajā kultūras un atpūtas parkā, kur visi interesenti tiks iepazīstināti ar Latgales reģiona folkloru, amatniecību, tradīcijām un nacionālo virtuvi.


Написать комментарий