Daugavpils pilsētas svētki radījuši dažādus iespaidus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Beigušās ikgadējās Daugavpils pilsētas dienas. Kā parasti, par neaizmirstamākajiem svētku notikumiem kļuva svētku gājiens, slavenās grupas Bi-2 koncerts, salūts, līgavu parāde, kā arī ūdens un uguns šovs.

Zīmīgi, ka gājienā piedalījās vairāk nekā 50 organizācijas, uzņēmumi un mācību iestādes. Kopumā gājienā piedalījās aptuveni 1600 cilvēki. Turklāt lielākie gājiena dalībnieki bija Daugavpils skolas, bet īpaši spilgti izcēlās 3. un 9. vidusskola un Poļu ģimnāzija.

Turklāt pilsētniekus pārsteidza „Park Hotel Latgola” kolona – uz gultas, kuru viņi veda, Vienības laukumā varēja nofotografēties ikviens, kuru arī netrūka.

Interesanti, ka Latgales partija bija vienīgā politiskā organizācija, kura piedalījās gājienā.

Kopumā pēc pilsētnieku atsauksmēm šoreiz gājiens nebija tik spilgts un oriģināls kā pērn.

Kā ziņo pilsētas domes municipālais portāls, atsaucoties uz policiju, pazīstamās rokgrupas koncerts pulcēja apmēram 15 tūkst. pilsētnieku un pilsētas viesu, kas sastāda apmēram tādu pašu apmeklētāju skaitu kā pērnā gada Latvijas grupas „Prāta vētra” koncerts.

Līgavu parādē šogad piedalījās 90 meitenes un sievietes vecumā no 8 līdz 54 gadiem. Pasākuma organizatori atzīmē, ka dalībnieču un viņu atbalstītāju skaits šogad pieaudzis.

Par pēdējo Pilsētas svētku noti kļuva uguns un ūdens šovs. Neskatoties uz to, ka pasākums notika vēlu vakarā, skatītāju Vienības laukumā netrūka. Tomēr tas acīmredzot patika tikai tiem pilsētniekiem, kuriem palaimējās atrasties tiešā uzstādīto konstrukciju tuvumā.

Kārtējā portāla Gorod.lv aptaujā tika noskaidrots lasītāju viedoklis par svētkiem. Saskaņā ar tās rezultātiem 23% respondentu Pilsētas svētki patika, bet vēl 22% Gorod.lv lasītāju nosauca tos par labākajiem.

Tai pašā laikā 28% aptaujāto atzinās, ka nav apmeklējuši nevienu Pilsētas svētku pasākumu, 16% domā, ka svētki nebija visai veiksmīgi, bet 9% respondentu paziņoja, ka Pilsētas dienas viņiem nav patikušas.



Написать комментарий