Daugavpilī pagaidām nevar aplēst, cik līdzekļu dome iztērēs “Gaudeamus” atbalstam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pašvaldībai noslēgts sadarbības līgums ar Valsts izglītības satura centru, kurš paredz, ka pašvaldība atbalstīs 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkus „Gaudeamus” sabiedriskā transporta izmantošanā.

Pamatojoties uz līgumu, deputātiem piedāvāts apstiprināt lēmumu par līgumā norādīto atbalstu  svētku dalībnieku bezmaksas braukšanas sabiedriskajā transportā veidā. Tāpat lēmums paredz, ka pašvaldībai būs jākompensē uzņēmumam „Daugavpils satiksme” izdevumus, kuri saistīti ar dalībnieku bezmaksas braukšanu svētku norises laikā no šā gada 27. līdz 29. jūnijam.

Uz deputātes Natālijas Petrovas jautājumu, cik pilsētai var izmaksāt šis pasākums, skaidri atbildēt neviens nevarēja. Runājot par to, kā tika noslēgts līgums, kurš satur pienākumu atbalstīt svētkus, kura veids tiek apstiprināts tikai tagad, Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka līgumā nav norādīts, kādu atbalstu sniegs pašvaldība, tādēļ tiek piedāvāta bezmaksas braukšana sabiedriskajā transportā, nevis, piemēram, papildus sabiedriskā transporta reisi.

Šobrīd summu, kura būs nepieciešama pārvadātāja izdevumu segšanai, noteikt nav iespējams, jo nav zināms, cik cilvēku svētku laikā izmantos piedāvāto iespēju. Kā atzīmēja J. Lāčplēsis, „Gaudeamus” svētku dalībnieki atbrauks ar autobusiem, tādēļ acīmredzot sabiedrisko transportu izmantos minimāli. Tādēļ lēmums par bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā drīzāk ir labas gribas žests, nevis finanšu izdevumi. Dalībniekiem izsniegs „0” biļetes, pēc kuru saskaitīšanas noteiks, cik cilvēki ir izmantojuši šo iespēju, un kāda summa jākompensē pārvadātājam.

Apstiprinot lēmumu, pēc deputātes Ritas Strodes priekšlikuma deputāti nolēma, ka līdz 10. jūlijam domes izpilddirektoram jāsniedz informācija par izdevumiem, kuri saistīti ar līgumsaistību izpildi. Kā atzīmēja R. Strode, labi, ka svētku dalībniekiem būs iespēja izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, viņi labāk varēs iepazīties ar pilsētu un, iespējams, kāds no viņiem pēc studiju pabeigšanas vēlēsies dzīvot un strādāt Daugavpilī.

Pēteris Dzalbe tautas kalpiem paziņoja, ka pašvaldība sniegs arī cita veida atbalstu, piemēram, nodrošinās papildus stāvvietu iespēju. Summas, kuras būs nepieciešamas svētku atbalstam, pagaidām nav nosauktas.


Написать комментарий